Какво те мъчи в любовта?

Той иска секс, аз имам нужда от време

Ева Кулева ви съветва как да бъдете щастливи в любовта

24.03.2016г. / 10 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Въпрос от читателка за рубриката „Какво те мъчи в любовта?“

Въпрос: На 19 години съм, имам си приятел от две години и имам наистина голямо доверие на този човек. Много се обичаме и най-важното е, че не само на думи, а и на действия. От известно време иска да сме по-близки, иска да спим заедно. Пробвали сме, но се чувствам уплашена и неуверена. Какво да направя и как да подходя така, че да не го нараня и обидя, а и да му кажа, че ми трябва малко повече време?

Ева Кулева: На твое място бих му казала точно това, което ни пишеш, че му имаш доверие и го обичаш, но се чувстваш уплашена и неуверена и имаш нужда от още време. Можеш да му кажеш също как може да ти помогне да се отпуснеш и да се почувстваш по-уверена.

Много жени се притесняват да откажат секс. Изпитват вина и едва ли не се чувстват длъжни да се съгласят, след като мъжът толкова много го иска.

Мили дами, от вас зависи да се погрижите за себе си, да си дадете толкова време, колкото ви е необходимо, за да се чувствате спокойни, уверени и да можете да се отпуснете и насладите на интимността. Повечето жени не могат да изпитат истинско удоволствие от секса, докато не опознаят мъжа и не почувстват, че могат да му се доверят. Затова не бързайте, обяснете му как се чувствате и от какво имате нужда.

И когато сте готови, създайте атмосферата, която ви отпуска и възбужда – топло и уютно място, музика, свещи, аромати, презервативи, всичко, което ще ви помогне да се чувствате комфортно.

Кажете му, ако имате нужда от по-дълга предигра. Кажете му точно какво ви доставя удоволствие. Ако има нужда, му покажете.

Повечето мъже искрено искат да ви доставят удоволствие, но не знаят точно как. Дори да са много опитни любовници, всяка жена има различни желания и нужди, така че не се притеснявайте да му споделите с любов и нежност, без критика и обвинения. Попитайте и него какво му доставя удоволствие и го направете, само ако имате искрено желание.

И не забравяйте да дишате през устата.

Ева Кулева

лайф коуч и ментор

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

* * *

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай