Какво те мъчи в любовта?

Тиндър – проклятие или благословия

Любовното приложение, което среща хора

05.03.2018г. / 09 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кога бе последният път, когато се запознахте с някой интересен мъж онлайн? Напоследък, все по-често чуваме приятелки да споделят лични или чужди впечатления за любовното приложение Тиндър.

Имаме много въпроси, на които търсим отговори за тази социална мрежа, също като тази дама, която зададе своя въпрос по темата към лайф коуч и мачмейкър Ева Кулева за рубриката ни „Какво те мъчи в любовта?“.

Въпрос: Какво мислите за Тиндър? Чувам, че е приложение за секс, а познавам двойки, които са се запознали в Тиндър и имат сериозна връзка. Аз го използвам от няколко месеца и ми прави впечатление, че повечето мъже не са написали нищо за себе си. Дали е загуба на време или може да срещна подходящ мъж там?

Ева Кулева:

Както при всяко друго нещо, така и с Тиндър, ако нямаме работеща стратегия, може да се окаже загуба на време и голямо разочарование. Ако обаче си изработим добра стратегия, можем да използваме Тиндър за себеопознаване, за опознаване на другите, за подобряване на уменията за общуване, флиртуване и отсяване на кандидати, за отстояване на себе си и т. н. А защо не да намерим и това, което търсим.

Като начало е важно да имаш предвид, че в Тиндър има мъже, които са обвързани. Има мъже, които не търсят дългосрочна връзка. Има и много мъже, които не живеят в България. Също така, част от мъжете не са напълно честни. С две думи, там е като в реалния свят – има всякакви хора. Затова е важно да знаеш как да отсееш тези, с които има смисъл да общуваш.

Предлагам ти няколко стъпки, които да опиташ и да видиш дали ще сработят за теб:

1. Първо си изясни какво точно търсиш в Тиндър – забавление, приятелство, интимна връзка, дългосрочна интимна връзка или нещо друго. И го заяви ясно в описанието си. Това ще ти спести много време и излишни разговори.

2. Снимките са изключително важни. Подбери 3-4 снимки, на които се виждат очите ти (в близък план), тялото ти (в цял ръст), усмивката ти!, твои хобита, пътувания и други привлекателни занимания. Не слагай селфита и снимки по бански (освен ако не търсиш секс).

3. Напиши нещо интересно за себе си – закачливо, позитивно, вярно.

4. Експериментирай с филтрите за възраст, разстояние, пол – за да виждаш хора, които те интересуват.

5. Ако искаш дългосрочна връзка, харесвай само мъже, които са се постарали да създадат профил като твоя – с достатъчно и подходящи снимки, с описание за себе си и какво търсят.

6. Когато имаш съвпадение, остави мъжът да те заговори първи – така ще разбереш кои са мотивирани.

7. След няколко разменени реплики, ако се чувстваш добре с разговора и си разбрала, че мъжът е свободен и иска това, което искаш и ти, се съгласи да се чуете по телефона. Ако той не го предлага, предложи го ти.

8. След приятен телефонен разговор или след два-три такива разговора, ако всичко е наред, се съгласи на среща.

Свързани статии

Бъди търпелива. Възможно е от 10 мъже само един да има свестни снимки, да ти е симпатичен и да е написал нещо смислено за себе си. Вероятно е само един от 5 мъже, с които сте се харесали взаимно, да започне разговор.

А от тези, с които разговаряш, половината може да спрат да ти отговарят, да изчезнат или да не искат нищо повече от кореспонденция. Не го приемай лично. Продължи напред.

Ако горните стъпки и съвети не ти помогнат или имаш въпроси, обади ми се да ги обсъдим.

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching & Matchmaking

0889 237 207

 http://rarerelationships.eu/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай