Какво те мъчи в любовта?

Предложих на приятеля си да се оженим

Ева Кулева отговаря на читателка

14.12.2018г. / 10 39ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бяла рокля, красив букет, а ароматът на любов и романтика се разнася във въздуха... Може би няма жена, която поне веднъж да не си се е представяла като булка, това как любимият ѝ ще ѝ предложи брак.

Днес в рубриката ни „Какво те мъчи в любовта?" споделяме една по-различна история на читателка, която отправя предложение за брак към партньора си. Какво я съветва лайф коуч Ева Кулева, вижте в следващите редове.

Въпрос: Наскоро предложих на приятеля си брак... да, аз! Бих искала да разбера дали смятате за нормално жена да предложи, защото въпреки положителния отговор, който получих, сега изпитвам вина, че не изчаках „предложението“. Моля за съвет, ясно е, че връщане назад няма, но все пак бих искала да чуя мнение! Благодаря ви!

Ева Кулева: Нека да започнем с това, че връщане назад има. Можеш да оттеглиш предложението си. Въпросът е дали го искаш и защо е нужно?

Интересно ми е защо не изчака той да ти предложи? Страхуваше се, че може да не го направи? Когато си в очакване, се чувстваш несигурна и имаш нужда да контролираш отношенията? Или има нещо друго?

Много се забавлявам, когато ме попитат „Нормално ли е?“. Какво значи да е нормално и какво значение има дали е нормално?! Сравнението с другите не ни помага, напротив. Важно е как се чувстваш ти.

Защо изпитваш вина въпреки положителния отговор? Притесняваш се, че той може да е отговорил положително, защото не е могъл да откаже?

Други въпроси, отговорите, на които биха ми помогнали да разбера по-добре ситуацията са: От колко време сте заедно? На колко години сте? Обсъждали ли сте да се ожените и в какъв срок?

Смятате ли, че сте подходящи за дългосрочни партньори – имате ли общи ценности, цели, сходни разбирания за съвместното съжителство, искате ли деца, имате ли общи интереси, как разрешавате конфликти? Притеснява ли те нещо във връзката ви?

Ако имаш съмнения, че ти или той не сте готови за тази крачка или че може да не сте един за друг и си прибързала с предложението, по-добре още сега да го оттеглиш и да изчакаш неговото предложение, отколкото да съжаляваш след години...

Ако обаче се чувстваш уверена в решението си и в неговия отговор и виждаш общото ви бъдеще заедно, защо се притесняваш?

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching & Matchmaking

0889 237 207

http://rarerelationships.eu/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай