Знаете ли, че...?

Знаете ли, че... Хитлер имал само един тестис?

Колко добре познавате тиранина Хитлер?

24.07.2015г. / 06 16ч.
Илияна Николова
Снимка: historyanswers.co.uk

Снимка: historyanswers.co.uk

Адолф Хитлер е една от най-противоречивите фигури, променили историята на 20 век. Той е мразен от милиони по света, но едновременно с това до ден днешен има своите последователи, одобряващи методите и убежденията му.

Много неща са известни за Хитлер, но има и малко познати факти, с които ще ви запознаем в рубриката „Знаете ли, че...?“

Знаете ли, че Хитлер не е посещавал нито един от концентрационните лагери? Кракът му не е стъпвал никога на местата, където хиляди са умрели по негово нареждане!

Хитлер се влюбил за първи път в живота си в еврейско момиче. Липсата на кураж да се бори за любовта си го накарала никога повече да не спомене името й.

Името на Хитлер щяло да е Адолф Шикелгрубер, но през 1877 година баща му променил фамилното си име на Хитлер.

Хитлер страдал от хроничен метеоризъм, заради което взимал над 28 различни лекарства.

Жестокият лидер повел първата национална кампания в модерната история срещу пушенето.

Хитлер имал само един тестис.

Той бомбардирал къщата на свой племенник в Ливърпул, заради което той се записал като доброволец в американската армия, за да се бие срещу чичо си.

Знаменитият предприемач и създател на автомобилната компания „Форд“ – Хенри Форд, бил известен антисемит. На стената в кабинета си той имал портрет на Хитлер, под който висял надпис „Вдъхновение“.

Хитлер бил вегетарианец и създал закони срещу жестокостта над животни.

Светът е можел да се спаси от жестокостите на Хитлер, но уви... историята решава друго. Когато Хитлер бил едва на 4 години, бил спасен от удавяне от един свещеник.

Хитлер бил номиниран за Нобелова награда за мир през 1939 година. Представяте ли си?!

Свързани статии

Като малък Хитлер мечтаел да стане свещеник.

През 1938 година Хитлер се появил на корицата на списание „Тайм“ като мъж на годината.

Александър Велики, Наполеон, Мусолини и Хитлер – всички те страдали от айлурофобия – страх от котки.

Хитлер възнамерявал да събере хиляди еврейски артефакти, за да основе „Музей на изчезналата раса“ след като войната свърши.

Коментирай
6 rate up comment 2 rate down comment
муспи ( преди 8 години )
Би трябвало да отбележите че Хитлер е спечелил единствените избори в историята в които са се броили гласовете, - и преди и след това се е работило по сталинския модел. Евреите са вече много внимателни заради този си пропуск и в днешно време е немислим. А кой му е броил тестисите? А как се е отдало по него време точечен удар по къщата на племенника му в Лондон? А че се е прехранвал като е рисувал във Виена евтини картини за евреите (всичко свързано с картини - от комерсиалните до музейните е еврейски гешефт) и те са го мамили и въобще подмятали - Че нали ти платих миналата седмица! - Не, Вие казахте че ще платите следващата заедно с новата поръчка. - Ха, че ти искаш да станеш по богат от мене! - А откъде се знае че е бил влюбен в еврейска "девойка"?!?! Че той е от тази прослойка бели хора, които като видят еврейка се отвращават! Остава да добавите и че е евреин, но ви се е сторило смешно, даващо обратни резултати. А обвинението - евреин, е последният удар на еврейската злоба, след него рахат в шеола.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар