Знаете ли, че...?

Знаете ли, че... Мерилин Монро е имала пластични корекции?

Но е била отлична готвачка

18.09.2015г. / 12 02ч.
Михаела Лазарова
Знаете ли, че... Мерилин Монро е имала пластични корекции?

Нейното рождено име е Норма Джийн. Родена е на 1 юни 1926 година в Лос Анджелис. Днес в рубриката ни „Знаете ли, че...?“ споделяме някои любопитни факти за един от секссимволите на 20 век Мерилин Монро.

Мерилин Монро е имала тежко детство и е била в 11 приемни семейства. Също така е прекарала и година в сиропиталище за деца в Лос Анджелис.

Гоя е бил нейният любим художник.

По време на снимките на „The Prince and the Showgirl“ актрисата променя драматично теглото си. Това кара сценографите да създадат няколко еднакви рокли, но в различни размери.

Въпреки че често е била приемана за глуповата, нейният коефициент на интелигентност е бил 168.

Преди браковете й с Джо ди Маджо и Артър Милър, тя била омъжена за Джеймс Дохърти. Бракът е сключен, когато тя е едва 16-годишна. На Дохърти, който по-късно стана детектив в полицията в Лос Анджелис, е забранено от втората му съпруга да гледа филми, в които участва бившата му половинка.

Едно от любимите й занимания било йогата.

Мерилин Монро избелвала кожата на лицето си със специален крем, който имал страничен ефект.

Лицето на актрисата било покрито с прасковен мъх, който тя отказвала да премахне, тъй като смятала, че така изглежда по-добре пред камера.

Въпреки участията си в много касови ленти Мерилин Монро никога не е била номинирана за „Оскар“.

Красивата блондинка е била едно от най-рекламираните момичета през 1953 година. Сред марките, които тя е представяла са били American Airlines, Kyron Way, Pabst Beer, Tan-Tan Suntan Lotion, както и таблетки за отслабване.

Свързани статии

През 1950 година нейният агент Джони Хайд и осигурява средствата за две пластични корекции – ринопластика и имплант на брадичката.

Мерилин Монро е била едва втората жена, която е оглавявала собствена продуцентска компания, след Мери Пикфорд.

Мерилин е била не само красива и талантлива актриса, но и отличен готвач. Една от рецептите, с които се славела е рибената чорба.

Снимка: facebook

Коментирай