Знаете ли, че...?

Знаете ли, че... Принс е бил влюбен в Ким Бейсинджър?

Някои малко известни факти за певеца

25.04.2016г. / 09 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Преди дни светът на музиката загуби още един гений. Принс Роджърс Нелсън си отиде внезапно по неясни причини на 57-годишна възраст. Един изключително пъстър образ, чудак, който смяташе, че благодарение на електрическата китара все още има коса. „Когато свириш на електрическа китара през целия си живот ти става нещо. Вярвам че всичкото това електричество, което преминава през тялото е причина за това все още да имам коса“.

Вдъхновени от неговата музика, която завинаги ще остане в сърцата ни, днес в рубриката ни „Знаете ли, че...?“ споделяме някои малко известни факти за певеца.

Принс произлиза от семейство на музиканти. Баща му Джон Нелсън е пианист и част от триото Prince Rogers трио. Неговата майка, Мати Шоу, пее в групата. Неговата сестра Тайка Нелсън също се занимава с музика и има издадени два албума.

В песента на Мадона „Like a Prayer“ Принс изпълнява солото на китара.

Филмът от 1984 година „Purple Rain“ е рок драма с участието на Принс. Част от саундтрака на филма са парчета на певеца, сред които „When Doves Cry“, „Let's Go Crazy“ и „Purple Rain.“

През 1996 година певецът губи сина си. Бебето е само на една седмица, когато умира от рядко генетично заболяване.

Знаете ли, че Принс е бил висок 158 см?

Първата песен, която написва Принс е „Funk Machine“. Той е едва на 7 години и песента е композирана на пианото на баща му, на което той често свирел.

Любимата му храна в периода на „Purple Rain“ била спагети и портокалов сок. Принс не позволявал на журналистите да записват интервюта с него. Ето какво споделил певеца пред Billboard: „Някои хора в миналото са взимали моя глас и са го продавали.“

Когато е 10-годишен, той танцува на сцената с Джеймс Браун на „Godfather of Soul“.

Музикалното турне „Purple Rain“ (1984-85) е супер успешно за звездата. Тогава биват продадени 1 700 000 билета.

Знаете ли, че Принс е бил лудо влюбен в Ким Бейсинджър? Певецът дори отменя концерт заради блондинката.

Принс имал два брака зад гърба си и двата завършват с развод.

Свързани статии

През годините певецът печели седем награди „Грами“ и над 30 номинации за други музикални награди.

Печели и „Оскар“ за „Purple Rain“. Неговият дебютен албум „For You“, излиза през 1978 година и е продуциран от Warner Bros. Музиката в него на различните инструменти се изпълнява само от един музикант – Принс.

Това го прави най-младият изпълнител направил пълен запис на инструментала.

Снимки: Reuters

Коментирай