Знаете ли, че...?

Любопитни факти за града-държава Сингапур

Тук се намират едни от най-красивите градини

08.02.2017г. / 11 58ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Сингапур (официално Република Сингапур) е глобален град в Югоизточна Азия. По време на Втората световна война е под владението на Япония. Днес е наричан от Световната банка „най-лесното място за правене на бизнес“. Вижте някои любопитни факти за красивата държава.

В Сингапур има 4 официални езика – английски, китайски, малайски и тамилски, както и богата история и култура, която идва с много различни етноси, живеещи тук.

Знаете ли, че през 2001 година в Сингапур бива създадена Световната тоалетна организация. Също така, отново по предложение на сингапурците, 19 ноември е приет за Световен ден на тоалетната.

В Сингапур 7 ноември е национален празник, на който се засаждат нови дръвчета. Дръвчетата даже се подаряват и като подарък за сватба, рожден ден.

Все още правна форма на наказание в Сингапур е пръчката. Ако ви хванат да вандалствате в този тропически рай, бъдете сигурни, че ви очаква пердах с пръчка.

В Сингапур могат да бъдат видени едни от най-странните, красиви и високи сгради. Въпреки това там си има ограничение за строежа, който не позволява сградата да е по-висока от 280 метра.

Един от най-забележителните азиатски паркове намиращ се в Сингапур е Hort Park. Там може да се види истинско градинарско майсторство.

Въпреки че Сингапур е град-държава, тя се състои от 63 по-малки острова.

Петте звезди в националния флаг на Сингапур представляват идеалите на демокрацията, мира, напредъка, справедливостта и равенството. Червеният цвят означава братство, а белият – чистота.

Свързани статии

Зоопаркът в Сингапур е тропически рай, в който се срещат животни от всички краища на екваториалния пояс. Това е една от най-забележителните зоологически градини в света.

Националната емблема на Сингапур е лъвът-русалка – същество, което е наполовина лъв и наполовина риба.

Снимка: Reuters

Коментирай