Знаете ли, че...?

16 любопитни факта за принцеса Даяна

Принцеса Даяна – 22 години от загубата на една забележителна личност

31.08.2019г. / 09 30ч.
Михаела Лазарова
Лейди Даяна. Снимка: Reuters

Лейди Даяна. Снимка: Reuters

На 31 август в историята ще бъдат записани 22 години от гибелта на принцеса Даяна. Трагичната ѝ смърт се сравнява с тези на Мерилин Монро и принцеса Грейс Кели. Даяна присъства на погребението на принцеса Грейс като това е едно от първите й официални държавни посещение в чужбина.

През 1973 година Елтън Джон написва песента „Candle in the Wind“, изразявайки почитта си към починалата 11 години по-рано Мерилин Монро.

За кончината на Даяна той пренаписва тази версия и я изпълнява. Даяна е най-малката дъщеря на Едуард Джон Спенсър, като по бащина линия тя е потомък на крал Чарлз II.

На 31 август 1997 година, Даяна загива в Париж в катастрофа заедно със своя любим Доди ал Файед и техния шофьор Анри Пол. Въпреки официално да бе обявена причината за смъртта ѝ, а именно „престъпно нехайство“, породено от комбинацията от употреба на алкохол с неимоверния натиск от страна на жълтата преса и до днес има много противоречиви хипотези за причините, включително и спекулации за заговор на МИ6 и кралското семейство.

В галерията ни може да видите още любопитни факти за принцесата на народа Даяна.

Още по темата:

Цитати на принцеса Даяна

Любопитни факти за Кейт Мидълтън (галерия)

Дворецът Кенсингтън – резиденцията на принцеса Даяна

 

Коментирай