Ярки и красиви светлини, скъпо шампанско, луксозни стаи, невероятни басейни и ролетки. Повече от 70 млн. души посещават това невероятно място изградено в пустинята Невада – Лас Вегас. Уникални шоупрограми, минерални извори, скъпи ресторанти, казина.

Лас Вегас е основан през 1905 година, но за град е официално признат през 1911. „Развлекателната столица на света“, както често бива наричан, напомня за Венеция, Египет, Париж, а някъде там е и реплика на статуята на свободата.

Какво не знаете за Града на греха?

Знаете ли, че всеки ден в Лас Вегас около 300 двойки сключват брак?

В Лас Вегас се намират 17 от 20-те най-големи хотела в САЩ.

В мъжката тоалетна на казино Main Street Station има вградена част от Берлинската стена.

Всички съоръжения на града в Лас Вегас, от държавни сгради до улични светлини, се захранват с ток изцяло от възобновяеми източници на енергия.

Лас Вегас не е най-големият хазартен център в света. През 2006 г. Макао (Китай) показа невероятни приходи от хазарт.

Ще са необходими 288 години, за да може един човек да прекара по една нощ във всяка хотелска стая в Лас Вегас.

Поп легендата Майкъл Джексън искал да построи 50-метрова движеща се статуя на себе си. Мобилната танцуваща фигура е трябвало да бъде част от маркетинговия план за популяризиране завръщането на Джексън на музикалната сцена. За жалост, планът не се осъществява.

Противно на общоприетото схващане, проституцията в Лас Вегас не е законна.

Водните структури в града, като фонтани и изкуствени езера, използват така наречената сива вода, която е рециклирана от мивки, вани и душове.

Ако някога отидете в Лас Вегас, внимавайте как ще се държите. Там има „черен списък“ за хора, имащи забрана да посещават казината в града.

Музикалната легенда Елвис Пресли има 837 изнесени музикални шоута в Las Vegas Hilton (други известни личности имали подобни представяния са Дженифър Лопес, Мадона, Лейди Гага и други).

Знаете ли, че казината в Лас Вегас никога не използват зарове със заоблени ъгли?

Изненадващо, но дизайнът на емблематичния знак на Лас Вегас никога не е бил защитен с авторски права.

Още по темата

В Лас Вегас има по-голям брой нерегистрирани телефонни номера, отколкото във всеки друг град в САЩ.

В някои азиатски култури числото 4 се смята за лош късмет. Поради тази причина, в някои хотели във Вегас нямат етажи, които започват с 4.

В Лас Вегас някои хора твърдят, че богат предприемач през 1964 г. Построил невероятно подземно имение, тъй като се страхувал от ядрена война. Възможно ли е под бляскавия град да се крие друго вълнуващо място?

Вижте малко от блясък на Лас Вегас в галерията ни.