Знаете ли, че...?

Невероятни факти за бебетата, родени през септември

Изключителни личности

27.09.2019г. / 13 02ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Септември е един прекрасен месец, в който оказва се, са родени невероятни бебета, превръщащи се по-нататък в живота си в чудесни личности. 

В рубриката „Знаете ли, че...“ ще ви разкажем някои наистина забележителни факти за особеностите на техния характер и физика. 

Повечето хора са родени през септември 

Септември е месецът, в който са родени повечето хора на планетата. Това вероятно означава, че родителите им са били доста интимно настроени точно около коледните и новогодишните празници. 

Любопитни факти за бебетата, родени през май

Бебетата, родени през септември, имат добри резултати в училище 

Обикновено децата, родени в месеца, в който започва и учебната година, са най-големите в класа. Това предполага и по-добро развитие на умствените им способности за възрастта им, следователно по-високи резултати в учебния процес. 

Много по-вероятно е да имат дълъг живот 

Изследване на учени от Университета в Чикаго откриват, че е по-вероятно родените през септември хора да доживеят столетие или възраст, близка до тази цифра за разлика от всички останали. Изследователите предполагат, че това е свързано със сезонните и витаминни дефицити през останалите месеци от годината.

Те са под знака на Девата или Везните 

И двете зодии имат очарователни положителни черти на характера. Девите са лоялни, отдадени на семейството и същевременно невероятни работохолици, изпипващи всеки детайл. 

Любопитни факти за бебетата, родени през април

Везните пък са социални, чаровни и искрени. 

Има вероятност да са по-високи от връстниците си

Децата, родени през септември, са по-високи от приятелите си в детска възраст. Това е констатация на учени от Университета в Бристол, Великобритания. Феноменът се дължи на по-дългата експозиция на витамин D през летните месеци по време на бременността на майките им. 

Те имат силни кости 

Същите учени отбелязват и този факт отново поради насищането на плода с полезни хранителни вещества и витамини през пролетния и летния сезон, докато са в корема на майка си.

Родените през септември са невероятно любезни 

Вероятно това се дължи на зодиакалните им знаци, но е факт. Бебетата, родени в този месец, порастват като възпитани личности с добър изказ и отношение към хората. 

Любовта извира от сърцето им 

Септемврийските бебета са обаятелни личности и винаги привличат любов към себе си в интимен и социален план. Те са романтични хора, които обикновено се радват на висока оценка от хората в своя социален кръг. 

Те са податливи на тревожност

Когато пораснат, хората, родени през септември, са по-склонни да се притесняват за почти всички в ежедневието си, особено за най-близките. Те са твърде отдадени, заради което в мислите им непрекъснато се въртят тревоги и притеснения. 

Те преследват с ентусиазъм всичко, с което се захванат 

Отдадеността на родените през септември прозира не само в отношенията им с хората, но и в онова, което ги вълнува. Ако имат хоби или работят мечтаната си професия, те са напълно отдадени и маниакално ентусиазирани да вършат нещата перфектно. 

Любопитни факти за бебетата, родени през март

Късметлийски камъни 

Камъните, които носят късмет на родените през септември, са сапфир, циркон, лапис лазули. Най-силно влияние сред тези минерали има сапфирът. Той е олицетворение на мъдростта, познанието, чистотата. Защитава от врагове и предпазва от депресия. 

Известни личности, родени през септември: 

  • Бионсе (4 септември)
  • Салма Хайек (2 септември)
  • Чарли Шийн (3 септември) 
  • Майкъл Кийтън (5 септември) 
  • Уил Смит (25 септември) 
  • Том Харди (15 септември) 
  • Идрис Елба (6 септември) 
  • Майкъл Дъглас (25 септември) 
  • Хю Грант (9 септември) 
  • Гуинет Полтроу (27 септември)
  • Брус Спрингстийн (23 септември) 
Коментирай