Знаете ли, че...?

Любопитни факти за бебетата, родени през ноември

В какви личности се превръщат те по-нататък в живота си

07.11.2019г. / 13 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Месецът, в който е родено вашето бебе, играе значителна роля в развитието му като личност. Той оказва влияние и върху особеностите на характера, здравето, талантите, които детето развива по-късно в живота си. Ако бебето ви е родено през ноември, радвайте се. Този месец е прекрасен, цветен и живописен заради багрите на есента, а освен това бебетата, родени в този период са имали възможността да почерпят много слънчеви лъчи по време на бременността на майките си, което оказва благотворно влияние.

Ще ви запознаем с някои наистина любопитни и интересни факти за ноемврийските бебета.

Любопитни факти за бебетата, родени през март

Момченцата по-често са левичари

Едно изследване, публикувано в Cortex Journal показва, че бебетата момченца, родени от ноември до януари много по-често са левичари, отколкото родените през който и да е друг месец от годината.

Рожденото им цвете е хризантема

Хризантемата или наричана у нас още димитровче, е прекрасно цвете, което цъфти през октомври и ноември. Тя е символ на дълголетие, устойчивост и носи смях и щастие в дома. Прекрасен подарък е за родените през ноември.

Те са атлетични натури

Изследване на Университета в Есекс открива, че децата, родени през октомври и ноември са по-бързи и силни от останалите си връстници. Учените смятат, че това се дължи на продължителната експозиция на майките им на слънчева светлина през пролетта и лятото. Това оказва благоприятно влияние по време на бременността, тъй като доставя нужните количества витамин D.

По-малко вероятно е да страдат от сърдечносъдови заболявания и рак

Друго проучване на Колумбийския университет, публикувано в Journal of the American Medical Informatics Association показва, че ноемврийските бебета показват по-нисък риск от по-нататъшна заболеваемост от тези опасни болести, отново благодарение на това, че по време на бременността майките им са имали възможност да поемат достатъчно важни витамини чрез пролетните и летни пресни плодове и зеленчуци, както и слънчевата светлина.

Късметлийските им камъни са топаз и цитрин

Топазът с цвят на шампанско е единият от камъните, които носят късмет и щастие за родените през ноември. Подходящи са още червеният, синият, розовият топаз. Цитринът е известен като лечебен камък. Той успокоява енергията и носи здраве.

Тези бебета са добри приятели

Когато пораснат, ноемврийските бебета стават ведри и магнетични личности, които бързо печелят симпатиите на другите. Това им помага в установяването на добри социални връзки.

По-малко вероятно е да страдат от депресия

Ако бебето ви е родено през този месец, опасността да отключи и развие депресия в по-късен етап от живота си, е по-малка. Това показва изследване на британски учени, публикувано в списание Time. Бременността, протекла през пролетта и лятото помага за по-доброто психично здраве на тези бебета.

Любопитни факти за бебетата, родени през февруари

Свързани статии

Известни личности, родени през ноември

  • Скарлет Йохансон (22 ноември 1984)
  • Уинстън Чърчил (30 ноември 1874)
  • Леонардо ди Каприо (11 ноември 1974)
  • Деми Мур (11 ноември 1962)
  • Ан Хатауей (12 ноември 1982)
  • Принц Чарлз (14 ноември 1948)
  • Райън Гослинг (12 ноември 1980)
  • Гордън Рамзи (8 ноември 1966)
  • Джими Хендрикс (27 ноември 1942)
  • Индира Ганди (19 ноември 1917)
Коментирай