Знаете ли, че...?

Лоши маниери, на които в други култури не се гледа с лошо око

Странности по света

15.01.2019г. / 12 47ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Изказване на благодарност в края на вечерята

У нас сме свикнали да благодарим за поканата за вечеря, празник или просто за вкусната предложена храна. В Индия обаче изразяването на благодарност се счита за вид плащане за храната, което може да обиди домакините. Вместо това поканете следващия път вашите домакини, за да върнете жеста и да засвидетелствате признателност.

Храна, паднала на земята

В Близкия изток, ако изпуснете хляб на земята е редно да го вдигнете, да го изтупате, да го целунете и да го вдигнете високо над главата си преди да го върнете в чинията. Това показва уважение към храната и към онези, които са я създали.

Как се отнасят с децата си родителите по света

Свързани статии

Изяждате си всичко в чинията

В повечето източни култури това е проява на лош вкус. Ако си изядете всичко в чинията това означава, че домакинът ви не ви е нахранил достатъчно. Ако обаче оставите няколко залъка, значи сте се нахранили предостатъчно, от което домакините ви ще са много доволни.

Играете си с храната

В Германия се счита за обидно, ако режете картофите с нож. Домакините го приемат сякаш храната, която са ви сервирали, не е добре сготвена. Тъй като картофите са част от националната кухня на Германия, германците смятат, че ги готвят най-добре в целия свят. Ето защо по-добре разчупвайте или намачквайте картофите с вилица, вместо да ги режете с нож.

Отказвате храна

Ако сте в Италия и сте на гости на италианско семейство, никога по никакъв повод не отказвайте предложената от италианци храна. Това е най-голямата обида за тях. Опитайте всичко, което ви бъде предложено на масата.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
azT ( преди 5 години )
0 rate up comment 1 rate down comment
ergr ( преди 5 години )
Какво имаш против здравите космати ръце (на нежното момиче :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 1 rate down comment
What? ( преди 5 години )
На тази ръцете и са страшни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар