Притчи, мъдрости, цитати

Притча за огледалото

От какво има нужда любовта

12.07.2016г. / 16 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Любовта е огън! Но също като него се нуждае от нещо, което да я подклажда, за да не угасне. Всеки от нас търси онази формула, която да го направи завинаги щастлив с любимия човек. Понякога плановете ни се променят, желанията ни не се осъществяват.

И търсим някъде другаде вината, но не и в нас самите. Днес споделяме една поучителна история, която ще ви напомни от какво има нужда любовта.

Притча за огледалото

Една млада жена се оплаквала на майка си:

– Мамо, не мога да бъда повече с моя съпруг. Той се промени толкова много. Спря да ме разбира, не зачита мнението ми, ругае ме. Може би той вече не ме обича.

– А ти? Ти уважаваш ли го, зачиташ ли го? Мислиш ли, че го разбираш? – попитала майката.

– Сега и ти започваш! – казала дъщерята. – Ако мъжът ми се сърди, аз не мога, така ли? И като ме засяга, аз не мога него да засегна, така ли? А когато не ме разбира, защо аз да го правя?

– Е, тогава, дъще, не очаквай чудеса. Ти си като огледало, което повтаря грешките на съпруга ти. Но за разлика от огледалото, жената може да отразява не само това, което вижда, но това, което не се вижда на пръв поглед в мъжа.

Свързани статии

Ако жената е добра, тогава мъжът ще се опита да бъде любезен. Ако жената отразява уважението, мъжът ѝ също ще започне. Ако жената отразява любов, мъжът й ще я обича.

Жената трябва да помогне на мъжа си да види своите добри качества.

По материали от mirpozitiva.ru

Коментирай