Всичко за зодиите

Какво е детето Овен?

Талантливо и енергично

13.01.2017г. / 17 12ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Създаването, отглеждането и възпитаването на децата е най-важната житейска мисия. Без значение дали вярвате или не в зодии, следващите редове могат да разкрият малко повече за вашето мъниче, ако то е родено под знака на зодия Овен. Може би това ще ви помогне и в комуникацията и възпитанието.

Бебетата родени под знака на зодия Овен влизат в бурния свят тихи и спокойни. Но съвсем скоро ще чуете силните възможности на гласните им струни. Още от първите месеци ще забележите, че имат таланти.

Обичат да бъдат в центъра на вниманието, затова винаги имайте под ръка блестящ костюм, защото не се знае дали няма да ги заведете на някое прослушване. Но дори и вашето малко Овенче да няма артистични заложби, то ще се нуждае много от вниманието на своите родители. Тъй като Овенът е мъжки знак, някои деца са склонни да изпитват силна привързаност към бащите си.

Понеже са активни и енергични, вие ще трябва постоянно да сте нащрек, тъй като тези малки палавници са по-склонни към травми и наранявания в сравнение с другите деца. Когато става въпрос за хранене, децата Овни са придирчиви и могат да консумират една и съща храна в продължение на дни.

Знакът на Овена се управлява от ума, така че започнете от ранна детска възраст със забавните предизвикателства, като пъзели и образователни игри.

Момченцата са истински зверчета, затова в първите години им купувайте предимно меки играчки, за да не се наранят. Децата родени под тази зодия имат нужда от движение, скорост. Логично отново момченцата предпочитат количките и особено тези, които са в червен цвят.

Що се отнася до момиченцата, станат ли на 6-7-годишна възраст ще трябва да им купите повече рокли и собствени детски гримове.

Децата родени под знака на Овена се нуждаят от време, в което да бъдат сами със себе си и интересите си. Оставете ги да се оттеглят в тяхното лично пространство, не ги принуждавайте да играят с други деца, особено когато не са в настроение. Въпреки че лесно се сприятеляват, винаги искат те да са лидерите в групата и да организират за приятелчетата си забавления и приключения.

Свързани статии

Децата Овни обичат конкуренцията и се стремят към победи, постижения. Като всяко дете очакват поздравления, но и малки награди, към които с времето могат да станат взискателни. Много е важно от ранна детска възраст да приемат думата „Не“, защото стават раздразнителни, когато не получат това, което искат.

Важно е да им покажете кой определя правилата. Що се отнася до братчетата и сестричетата, малките Овни са грижовни и лоялни.

И не на последно място, много е важно с децата Овни да разговаряте интелигентно. Те са умни и лесно ще разберат вашите мотиви, ако разговаряте с тях като с равни.

Снимка: istock

Коментирай