Всичко за зодиите

Любов за необвързаните, промени и успехи ни очакват през 2018-а година

Обща прогноза за новата година на астролог Петя Георгиева

13.12.2017г. / 14 13ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

„Нормално и естествено е да очакваме всяка следваща година да е по-... от предишната. Само че всеки има собствено разбиране за това. Със сигурност предстоящата 2018-а година ще е по-различна от предишната, но и със сигурност в едно или друго направление ще продължи тенденциите на предишната.“ – сподели астрологът Петя Георгиева, като в следващите редове може да прочетете още от общата ѝ прогноза за следващата година.

Ако през 2017-а беше особено важно да сме дисциплинирани и последователни, то през 2018-а ще трябва да допълним тези качества с целеустременост и упоритост. Постиженията ще са плод на ясни концепции, твърди намерения и... искреност!

Колкото сме по-открити, по-конкретни, толкова по-широки и по-равни ще са пътищата, които ще се отворят пред нас. Никой не бива да очаква, че ще получи нещо наготово.

От полза ще ни бъдат и качества като дипломатичност и адаптивност, благодарение на които ще предотвратим острите спорове и противоречия. По друг начин казано, постарайте се да избегнете намесата в абсурдни конфликти.

Годишен хороскоп за 2018-а година

Реагирайте с усмивка и чувство за хумор на всеки опит да бъдете въвлечени в интрига. Няма смисъл да спорите с никого. Вместо да си губите времето да убеждавате някого в нещо, просто се захващайте за работа и напредвайте в предпочитаната от вас посока. Всичко останало си е просто прахосване на сили и време, което няма да доведе до нищо добро.

Сборът от последните 2 цифри на 2018 г. е 9 – число на духовния свят, на резултата. Лесно е да се сетим, че ключов мотив за поведението ни трябва да бъде стремежът към хармония и благоразумие. Би било жалко, ако пропилеем възможностите си, вместо да се възползваме от тях. Достатъчно условие за успех е да спазваме правилата и да не бягаме от отговорност.

Две качества ще ни помогнат да усетим живия ритъм на Вселената и да го следваме: съобразителност и наблюдателност.

И през тази година няма да избегнем икономическите и политически сътресения, които случвайки се в една държава задължително ще рикошират върху много други. Причина за резките обществено-политически трансформации няма да са някакви феноменални природни явления, а човешкото поведение: нежеланието да се търсят взаимноизгодни решения, стремежът към забогатяване за чужда сметка, неуважението към утвърдени общочовешки приоритети, бруталната намеса в равновесието на природата с цел завладяване на територии и извличане на печалби.

Нееднократно ще се случват промени в управлението на най-високо държавно и международно ниво. На върхови позиции ще се изкачат личности, които умеят да мислят бързо, да взимат справедливи решения, да реагират гъвкаво на динамично променящата се обстановка. Ще се запази вредната тенденция да бъдат избирани лидери без наследници.

Ще се подписват важни споразумения в различни области, благодарение на които ще бъдат предотвратени открити сблъсъци и военни конфликти.

Независимо от „препъникамъните“ периодът ще е благоприятен за развитие на бизнеса и кариерен напредък.

Професионалните успехи ще са пряко свързани с нивото на активност. Разумната инициатива, съзнателна последователност и премерен риск са факторите, обещаващи успех. Който умее да работи в екип, но в рамките на общото да поема лична отговорност ще напредне.

Който работи за собствена сметка, но без да прибягва до използването на непозволени методи също ще напредне. На спънки ще се натъкнат хората, които се хвърлят в необмислени авантюри, опитват се да хитруват и да се обогатяват за чужда сметка.

Ресурсите (от всякакво естество) трябва да се използват пестеливо. В процеса на работа трябва да се следят тенденциите, да се усвоява нова информация и гъвкаво да се променят методите. В периодите на ретроградност както на личните, така и на социалните планети ще придобиват важност стари проблеми, за които трябва да се търсят нови решения.

Творческите и интелектуални личности също трябва да подхождат прагматично към реализацията на проектите си.

Финансовото положение ще е стабилно за онези, които управляват парите си разумно, пестеливи са и инвестират в реални цели. Желателно е до края на годината да бъдат разплатени всички дългове и да бъдат изпълнени всички дадени обещания.

Професионалните контакти ще са много по-интензивни и дълготрайни от неформалните. Причината е, че вглъбени в работата си, хората ще разполагат с много по-малко време, което да посветят на приятелите.

Ще останат стабилни връзките с най-верните приятели, онези на които можем да разчитаме безпрекословно, а случайно създадените контакти постепенно ще избледнеят и ще изгубят значението си. Разчитайте на интуицията си, тя ще ви подскаже кое е важно и от какво трябва да се освободите.

Ще се стабилизират роднинските връзки, конфликтите между поколенията ще изгубят остротата си.

Метаморфозите в личните отношения ще са по-скоро положителни за разлика от приятелските отношения, които може да претърпят и негативни промени. Темата за семейството ще придобие актуалност в няколко варианта. Дългогодишните семейства ще навлязат в нов по-хармоничен етап на съюза си.

Намиращите се във фактическа връзка най-вероятно ще решат да я оформят юридически, а голяма част от необвързаните ще полетят на крилете на истинската любов.

Решението за създаване на общ дом и стартиране на съвместен живот ще се базира на фактори като взаимност, разбиране и хармония, а не поради материални причини, защото „трябва“ или „така правят всички“.

Броят на новородените деца ще е повече, отколкото в предишната година.

Влиянието на планетите върху представителите на даден знак е значително по-силно, когато те се намират в знака, който управляват и доста по-различно, когато са в ретроградно движение. Ретроградното движение може да премине и през два знака.

Сатурн и Нептун ще престоят в знаците, които управляват през цялата 2018 г. Меркурий, Венера и Марс ще пребивават в знаците, които управляват за кратки периоди, Слънцето веднъж, Луната многократно, а Юпитер ще навлезе в знака на Стрелеца на 08.11.2018 г.

Всички планети ще преминат през периоди на ретроградно движение по веднъж с изключение на Меркурий, който ще е ретрограден 3 пъти.

По-подробно за отражението на тези аспекти ще прочетете в годишните и месечни прогнози на всеки знак поотделно.

Снимки: istock

Коментирай
Свободно време