Всичко за зодиите

6-те емоционално най-интелигентни зодии

Притежават удивително аналитична природа

08.03.2019г. / 12 38ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Те умеят да контролират емоциите и действията си. Емоционалната интелигентност е качество, което не всеки носи. Има 6 зодии, които се открояват с изявена емоционална интелигентност, която е от огромно значение за успеха им в личен и професионален план.

Какво означава емоционален интелект?

Емоционална интелигентност притежават хората, които умеят да разпознават, разбират и управляват собствените си емоции. Те могат и да анализират задълбочено емоциите и поведението на другите, както и да влияят върху техните чувства и нагласи.

6-те най-артистични зодии

Обикновено емоционално интелигентните личности са съпричастни натури, способни на дълбока емпатия. Те са адаптивни и в повечето случаи общуването с тях е лесно и плавно. Тези личности винаги намират път за комуникация с хора с различни характери, ценности, социален статус.

Кои са шестте зодии с най-изявена емоционална интелигентност?

Дева

Девите притежават невероятно аналитичен ум. Неслучайно те са на първо място сред зодиите с висока емоционална интелигентност, защото Девите умеят да анализират всичко и всички. Освен това в повечето случаи са на прав път. Те знаят как да правят разлика между онова, което искат и онова, от което се нуждаят.

Девите винаги се опитват да разберат себе си и поради тази причина умеят така задълбочено да разбират и другите. Една Дева може да разбере всеки човек, независимо до каква степен мотивите му се различават от нейните. Девите контролират емоциите си по фантастичен начин, а когато се наложи да ги изразяват го правят зряло ирационално. Те никога не нараняват някого умишлено.

Везни

Емоционалната интелигентност на Везните се изразява значително в способността им да четат хората като отворена книга. Те могат да усетят истинската им нагласа само по езика на тялото. Винаги разбират кога някой е искрен или не. Изключително интуитивни са. Те могат да разберат от какво се нуждае човекът срещу тях само от една негова дума или жест.

5 зодии, които се отказват много лесно от всичко

Везните се доверяват на тази своя интуиция и я следват, когато става дума и за техните чувства и емоции. Умеят да се справят в напрегнати ситуации и при взимане на трудни решения. Опитват се да не действат прибързано. Рядко казват нещо необмислено. Събират колкото се може повече информация, на базата на която да действат или вземат решение.

Лъв

Едно от най-изявените качества на Лъвовете е техният емоционален интелект. Те са добре осъзната зодия, която изключително добре знае силните и слабите си страни и винаги се стреми да се усъвършенства на тази база.

Лъвовете невинаги са така любезни като останалите емоционално интелигентни зодии, но пък когато се налага винаги са насреща. Лъвовете се справят с емоциите си. Понякога имат нужда да изпуснат парата, като част от това е характерната за тях избухливост, която обаче скоро след това бива добре овладяна.

Коментирай