Здраве и красота

Холивудска лифтинг диета за красива кожа

За млада кожа без скалпел

11.03.2019г. / 14 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Красивата и млада кожа е постижима не само с помощта на съвременна козметика и иновативни грижи. Диета, която в последните няколко месеца стана любима на едни от най-забележителните жени в Холивуд, сред които са Никол Кидман, Джулия Робъртс, Шарън Стоун, не се фокусира върху редуцирането на телесното тегло, а върху лифтинг ефекта върху кожата.

Доказано и в краткосрочен план тя ще ви помогне да изглеждате по-свежи, а кожата ви ще придобие гладкост и блясък. Диетата е дело на американския дерматолог Никълъс Перикон. Ето кои са основните неща, които включва хранителният план, който се препоръчва да бъде спазван в продължение на 28 дни.

Трябва да имате 3 основни хранения за деня и 2 леки закуски. За лека закуска може да консумирате плодове, ядки, нискомаслено кисело мляко. Основен акцент в менюто ви трябва да бъде мазната морска риба. Една от най-полезните за красотата на кожата е сьомгата, но може да я редувате с риба тон, херинга, скумрия.

Рибата трябва да се приготвя задушена или печена, но не и пържена. Важно е всеки ден да я консумирате. Докато спазвате диетата е важно да хапвате и много плодове. Доктор Перикон съветва в менюто си да добавите повече къпини, боровинки, малини, ягоди, ябълки, круши. Пийте на ден поне 2-2,5 литра вода, която да не е газирана.

Други важни съставки за красотата на кожата са зехтин, авокадо, краставица, зеле, чушки, целина, моркови, пресни зеленчуци, бадеми и лешници, но без сол. Аспержите и броколите са богати на фибри, витамини и антиоксиданти и фолиева киселина, които допринасят за образуването на нови клетки.

Свързани статии

Разрешава се и консумацията на млечни продукти, но с ниско съдържание на мазнини, както и на чисто птиче месо. Продукти, които се забраняват, защото ускоряват процеса на стареене на кожата са захар, сол, кафе, алкохол, сосове, готови сокове, безалкохолни напитки, бонбони, сладкиши, чипс.

Хапвайте здравословно, защото не само ще се чувствате по-добре, но и ще се подмладите без скалпел.

Снимка: istock

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 8 години )
Предполага се, че няма около себе си дразнители и си мисли само хубави неща, затова е толкова красива
отговор Сигнализирай за неуместен коментар