15 за следващите 15

„15 за следващите 15“ представя: Гери Дончева

Когато красотата среща множеството таланти

22.03.2017г. / 15 32ч.
Михаела Лазарова
Гери Дончева. Снимка: личен архив

Гери Дончева. Снимка: личен архив

Първият женски сайт в България Az-jenata.bg става на 15-години. По този повод стартираме специалния проект „15 за следващите 15“ и в него ще ви срещнем с 15 успели жени от различни сфери. Наш партньор в проекта е предаването „Днес в събота“ по Bulgaria ON AIR с водещ Бойка Делиева, в което ще може да видите всички интервюта. Днес ви представяме модела, писател и актриса Гери Дончева.

Какво се случи с Гери Дончева през последните 15 години? Каква беше ти преди и каква си днес?

Бях много неуравновесена, неопитна. Въпреки това съм стигнала до едно положение, в което съм надградила себе си. Извадила съм на показ качествата си, ценностите, в които вярвам, отколкото нещо негативно.

Вярвам, че всеки един човек трябва да се стреми към съвършенството, нищо, че в повечето случаи не го достигаме дори до края на живота си, но пък трябва да се стремим към него.

Как се промени образът на българката за последните 15 години? Стана ли по-силна и независима?

Българката стана много голяма европейка. Българките пътуват, българките са модерни не само за облекло, но и като интелект. Българките са образовани, интелигентни, добре възпитани и са предпочитани за компания и за съпруги сред мъжете в целия свят.

Аз прекарвам доста от времето си в Америка и по-конкретно в Ню Йорк, прави ми впечатление, че американците си търсят източноевропейки и имат поглед върху това каква е българската жена. За мен е чест, че съм българка и никога не съм се срамувала от това и се радвам, че българската жена е претърпяла такава позитивна метаморфоза в това направление.

Има ли жена, която по някакъв начин някога в живота ти те е вдъхновила?

През годините на мен са ми правили впечатление по-скоро някакви действия, каузи, отколкото конкретни хора и въпреки това мога да кажа. Освен моята майка, която винаги ми е вдъхновител, много се вдъхновявам от принцеса Даяна и от всичко това, което тя е направила по времето на краткия си житейски път.

Радвам се, че такъв човек е съществувал на земята, за да служи за пример, че нещата са постижими. Всичко, което тя е направила означава, че аз мога да го направя и ти може да го направиш, всеки един, който има желание може, защото то вече е било направено.

Какво би пожелала на сайта Az-jenata.bg?

На сайта и по-точно на професионалистите, които стоят зад този успешен проект ще пожелая да бъдат здрави, да бъдат все така креативни, да бъдат все така впечатляващо поучителни и винаги да се стремят към недостижимите върхове, защото един ден ще ги достигнат.

Цялото интервю с Гери Дончева може да видите във видеото.





Коментирай
3 rate up comment 1 rate down comment
??????????? ( преди 7 години )
Писател-как ги пишете тия характеристики-писател до писател и поет до поет???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар