RSS

Пушещите модели на Жан-Пол Готие

Дизайнерът, провокативен както винаги

06.07.2018г. / 10 37ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Отново поглеждаме към Седмицата на Висшата мода в Париж, защото няма как да не покажем моделите на вечно провокиращия френски дизайнер Жан-Пол Готие. Той представи своите модни решения за есен/зима 2018/2019 година на фона на песента на Жак Ижлен „Cigarette“. 

Свързани статии

Цигарен дим и модели дефилиращи с цигара или лула в ръка. По-провокативно не може и да бъде и вероятно решението на Готие ще бъде строго критикувано от противниците на цигарения дим, въпреки че някои от моделите дефилираха с тениски с надпис „No smoking“. Всичко това носи послание, което той иска да предаде – свободата на избора да пушиш или не.  

В колекцията преобладава черното, бялото, комбинацията между тези два цвята. За повече контраст имаше червено, зелено, синьо.

Свързани статии

Какви идеи можем да заимстваме за своята визия за предстоящите сезони?

Ще носим ресни, черно-бели съчетания, роклите ни ще имат асиметрични линии, ще са екстравагантни, ще се облечем в тюл и ефирни материи, наслагани една върху друга, както и в кадифе и смокинг.

Черните пайети също ще са част от имиджа ни и то не само представени чрез аксесоарите, но и при саката, а линията на панталоните ще е с висока талия и силно разкроени крачоли. Повече за колекцията може да видите в галерията ни.

Коментирай