Писна ми

Писна ми от некачествени зимни ботуши

24.01.2011г. / 08 37ч.
Аз жената
Писна ми от некачествени зимни ботуши

Тази зима за втори път трябва да си купя ботуши. През ноември дадох 100 лв. за красиви, топли български ботуши. Носих ги месец и половина. Започнаха да пропускат вода, тъй като лекичко се отлепиха отпред на ходилото. Гаранцията беше минала. След още 30 дни сега ципът на единия се развали. Омръзна ми. Да кажем, че са евтини, не са. Значи трябва да очаквам качество срещу тези пари. 

Много по-изгодно щеше да ми бъде да си купя 2 чифта от 30 лв. - румънски - и спокойно да си изкарам с тях зимния сезон.

Днес ще ходя по магазините за обувки да използвам намалението, ще погледна и вносните и ще се замисля дали да избера българското.

Вижте още:
Ботуши от 5 лв. - колкото чаша чай
Обичам всичко българско и родно
Вижте темата от форума - Разпродажби
С боти по асфалта
Носим модерни и неудобни обувки

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 8 години )
Да споделя и аз, своя горчив опит. Купих си обувки от http://ninoconti.com/bg/, които за мен не са от най-евтините ежедневни обувки (49,99 лв.). Възползвах се от възможността на онлайн чата, който предлагат на сайта си и обсъдихме някои подробности около поръчката. В интерес на истината, момичето което водеше чата, беше много мила - увери ме и в качеството на предлаганите от тях обувки, били унгарски и много качествени, но всичко хубаво свършва до тук. Поръчах, платих и обух, но... след 8 дни се оказа, че подметките (особено едната) са се спукали, като дини. За обувките в сайта пише: Материал: Лакова еко кожа, гума. Гума, ама друг път - тази подметка, за да пръсне така, без да е видяла зор си е жива пластмаса, абсолютно некачествен материал. В процес съм на връщане на обувките - и тук ме изненадаха, като ми казаха, че куриерската услуга, пак трябва аз да си я поема, което ме изуми предвид факта, че по НЕ качествени обувки не бях виждала и купувала.Както и да е, няма проблем ще преглътна куриерската такса, но най-голямото ми разочарование идва от там, че аз все пак оставам БЕЗ обувки. Чудя се как да познаем качествената обувка, защото и от горчивият опит на приятели, става ясно, че цената не е определяща - има *** и по 20, и по 50, и по 100, че даже и по 100 и кусор лева?!? Сигурно и по-скъпи *** има, но нямам познати, които да са си ги купували. http://prikachi.com/images.php?images/844/8454844S.jpg - Това са обувките след 8 дни, без да са видяли никакъв зор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Диан ( преди 9 години )
Предишната година си взех обувки на фирма Техномат Меркурий. Още при първия дъжд краката ми станаха мокри. Защо? Причината е дупка в подметката. Не , не съм стъпвал на гвоздей. Нито пък обичам да шляпам в локвите. Махнах стелката и отдолу се оказа че има хартия ,която запълва оребряванията на подметката ,изградена само от въздух. В действителност дебелината на подметката беше 3 милиметра, останалото въздух. Тази година обувката е вече в жалко състояние. Когато ги купувах струваха повече от 90 лв. и на външен вид бяха много по-добри от останалите в магазина. Обиколил съм всички магазини и нямаше нищо по-добро-всички обувки масово се правят с пластмасови подметки. Изчезна хубавата гума. Човек дава пари за да получи качество, а получава хартиени стелки и въздушни подметки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
ив ( преди 9 години )
Здравейте,Аз също си изпатих от БГ производител. Фирмата е "Неди стил", добричка е.Обувките които си купих струваха около 100лв., и изглеждаха качествени - от естествена кожа. Оказа се че кожата на едната обувка е по-дебела, и на езика убиваше толкова много, че неможеше да се стои с тях и половин ден. Бяха в гаранция, и когато се опитах да ги сменя с други се започна ходене по мъките, наложи се да пиша жалба до Комисията за защита на потребителите. Останах очарована от отношението на служителите в тази институция, и благодарение на тях ми беше възтановена половината от сумата която бях платила /ако бях настояла сигурно и цялата щяха да ми върнат, но прецених че повече време и нерви немога да загубя с тези некадърници/. Управителката на магазина беше изключително НЕвежлива, дори не се извини за създадените ми неудобства и загубеното ми време, да не говорим за некачествената стока, която продават.Та мисълта ми е: Не купувайте обувки на Неди стил - Добрич, не са качествени, и не уважават гаранцията която дават за продуктите си.Дано да съм полезна, и по-малко хора си изпатят от тази НЕКОРЕКТНА фирма
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
Ира Волк ( преди 9 години )
Здравейте,Аз също си изпатих от БГ производител. Фирмата е "Неди стил", добричка е.Обувките които си купих струваха около 100лв., и изглеждаха качествени - от естествена кожа. Оказа се че кожата на едната обувка е по-дебела, и на езика убиваше толкова много, че неможеше да се стои с тях и половин ден. Бяха в гаранция, и когато се опитах да ги сменя с други се започна ходене по мъките, наложи се да пиша жалба до Комисията за защита на потребителите. Останах очарована от отношението на служителите в тази институция, и благодарение на тях ми беше възтановена половината от сумата която бях платила /ако бях настояла сигурно и цялата щяха да ми върнат, но прецених че повече време и нерви немога да загубя с тези некадърници/. Управителката на магазина беше изключително НЕвежлива, дори не се извини за създадените ми неудобства и загубеното ми време, да не говорим за некачествената стока, която продават.Та мисълта ми е: Не купувайте обувки на Неди стил - Добрич, не са качествени, и не уважават гаранцията която дават за продуктите си.Дано да съм полезна, и по-малко хора си изпатят от тази НЕКОРЕКТНА фирма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
123 ( преди 9 години )
TEZI SA NEKOREKTNI S KLIENTITE I RABOTODATELITE SI
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Джанимо ( преди 9 години )
При поръчки онлайн на над 1 чифт, касови бонове от най-големите вериги за уж италиански обувки в страната НЕ се издават!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Mariana ( преди 11 години )
Не си купувайте обувки от магазин ЕТ "ИВ-Комерс" (ул д-р Пискюлиев във Варна-оранжевия магазин от страната на пазара)-голям *** са. (уж били български...)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
natalii ( преди 11 години )
Здравейте и аз имах същият проблем,купих си ботуши за 110 лв., още на първият ден единият ми крак беше целият мокър,като не съм стъпвала в локви,просто снегът който валеше същият ден беше мокър.Отидох в магазина и продавачката каза,че естествената кожа е така и си е съвсем нормално да се намокря,защото попива водата. Писах мейл на фирмата и вижте отговорът им: "Тъй като обувките произвеждани от ИНГИЛИЗ са изключително от естествени материали е нормално това да се случи до известна стенен. Вие питате защо? Естествената кожа и естествените материали се получават от различни видове животни. Всяка една от кожите има микроскопични ***, които позволяват на обмена на кислород на животинската кожа. Това помага както за вентилиране на обувките чрез дишане на кожата така и на проникване на известно количество (но съвсем малко) вода, освен ако не сте газили през някоя река или в дълбок сняг. Какво правят производителите на кожа? За да подобрят и изолират кожата от външни въздействия те я третират с определени видове препарати и химикали, които позволяват кожата да диша само в една посока (тоест извлича влагата и потта навън но не пропуска студа и влагата навътре). Така че, както подчертахме ако не сте газили в дълбоки води и в дълбок сняг, за което не са предназначени обувките и ботушите на ИНГИЛИЗ, би трябвало краката да са Ви сухи. Следващата причина може да бъде следната: Тъй като както казахме производителите на кожа третират с различни препарати материалите си те могат напълно да изолират обмена на кожа и околни въздействия. Какво се получава в ситуацията? Краката Ви се изпотяват и тъй времето е студено и допълнително изстудява обувките и кожата не диша Ви мислите, че обувките пропускат и затова краката са Ви мокри.Относно цената: от посочената ценова категория от 40 50 лева са ботуши от естествени материали, но от много стари колекции (неактуални модели), нещо от сорта на outlet или обувки и ботуши с актуални модели, но с изкуствени материали (които водят до редица проблеми с краката дори и заболявания). Както знаете всяка ценова категория има стойте предимства и екстри и колкото е по висок класа на дадена обувка или ботуш толкова е по скъпа тя. От ценова категория от 105 150 лева за ботуши кожата има определени качества и е третирана с определени препарати, не можем да очакваме тя е да е като гума (гореописаните явления и процедури) но няма как е и от кожата на обувки и ботуши, които са от 200 300 лева нагоре. Ботушите, които сте закупили Вие са от среден клас и цената ми е дори ниска за българския пазар.Решенията на проблемите са няколко:Купуване на гумени модерни ботуши за екстремните времена.Купуване на скъпи ботуши със скъпа кожа, която наистина е гарантирана за първокласното си качество.Купуване на ботуши и обувки от изкуствени материали (което не е гаранция за пропускливост, но води определени рискове)." Висококачествените ботуши стрували 200-350 лв.Фирмите от които съм си купувала и текат са: ARISE, Ingilizze
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Любомила Николчина ( преди 11 години )
благодаря за съветите, но изобщо не съм ги сушила на печка или под парното, просто една сутрин установих, че чорапът ми е морък на пръстите. за циповете също внимавам, но този път конецът се разши?? значи конците им са слаби. като цяло - слабо качество
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
az ( преди 11 години )
uvajaemi dami, ako jelaete da polzvate botushite si dalgo vreme,ne zabravayte, 4e sled namokriane se sushat daleche ot iztochnk na toplina.az li4no sam vijdala svoi poznati da si slagat do pechkata ili pod parnoto. I nay silnoto lepilo ne bi izdarjalo. Ako se spazvat parvilata za izpolzvaneto na dadeno kachestveno izdelie jivota mu se udaljava dvoyno i troyno. E, tova e v sluchay 4e ne ste si kupili ot boklucite, koito v poslednite godini zaliaha bulgarskiat pazar i horata se lakomiat na niskite ceni... Edni hubavi botushi ot estestvena koja za sniag sa kam 100-120 eu minimum.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар