Любимата салата с макарони на Марк Уолбърг

1 август 2018 | 05:33 | Мария Дуковска
5 от 1 гласа
Добави в любими
Половин кг елбоу макарони (къси кухи макарони, леко завити в двата края)
1/2 краставица
1 голям морков
2 стръка целина
1 с.л. прясно изцеден лимонов сок
1 чаша и 1/2 веган майонеза
сол и пипер на вкус
пресен копър
зехтин
25 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Слагате водата да заври. Когато кипне, слагате зеленчуците, зехтин, сол и макароните. Варите ги максимум 10 минути, докато станат алденте. Изцеждате макароните и ги изплаквате със студена вода. Оставете пастата да се охлади за около 10 минути в хладилника.

В една голяма купа смесете половината паста с половината зеленчуци заедно с половината майонеза. Разбъркайте с голяма лъжица. Добавете остатъка от пастата, зеленчуците, лимоновия сок и майонезата заедно с голяма щипка копър. Продължете да ги смесвате и бъркате постепенно. Може да добавите още майонеза, в зависимост от вкуса ви. Не се притеснявайте да я оставите да преседи известно време, това не разваля вкуса ѝ, а напротив.

* * *

Голямото семейство на Марк Уолбърг обича салатата с макарони, затова неговият брат Пол Уолбърг, който е готвач, издаде семейната рецепта за това ястие.

Снимки: Reuters, iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай