Искаме да отслабнем, не се чувстваме добре в кожата си и първата мярка, която предприемаме е диета. Една от най-разпространените е драконовата диета, която казано иначе е глад.

Много често дамите, които нямат търпение и искат бързи резултати, решават да гладуват, за да се отърват от излишните килограми. Но тази диета има два огромни недостатъка - вреди на здравето ни и след приключването й, килограмите много бързо се наваксват.

Затова диетолозите съветват да внимаваме с глада, освен ако не става въпрос за гладолечение. Тогава са възможни няколко дни глад, но само ако има лекарско наблюдение.

Гладните диети могат единствено да възпрепятстват функциите на повечето ни органи и да увредят сериозно организма ни. Най-доброто решение за дамите, които не харесват тялото си, е да открият подходящ за себе си режим на хранене. И задължително той да е съпроводен с практикуване на някакъв спорт. Помага дори и това да замените асансьора с изкачване на стълби.

Като начало, намалете храненията, тестените и сладки храни, а се порадвайте на плодовото и зеленчуково разнообразие през пролетта. Съчетайте го с малко повече движение и резултатите сами ще си дойдат.

* * *

Как да отслабнем лесно и сигурно
Вълшебна диета с мюсли
Най-резултатните диети