Любимите 8

Любимите 8 грижи за здраве и тонус

Чаят от джинджифил подсилва имунната система и повишава концентрацията

02.09.2023г. / 17 09ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Вече е есен и типичната за сезона умора дебне зад ъгъла. За да не ѝ се оставим да ни отнеме от енергията е добре да се заредим с няколко ценни идеи как да се погрижим за здравето, красотата и тонуса си в следващите седмици. Ето нашите 8 предложения.

Сутрешна маска за блясък през целия ден

Необходими са ви: кафе, кокосово масло, мед.

Тази маска е подходяща за използване само сутрин, тъй като кофеинът върху кожата влиза в тялото и действа изключително събуждащо и освежаващо. Кафето ще придаде невероятен блясък и свежест на кожата и този ефект ще се задържи за целия ден. В комбинация с овлажняващите кокос и мед ще постигнете и желаната хидратация на кожата.

Друго чудесно предимство на тази маска е, че комбинацията от кокос и кафе доставя множество антиоксиданти и има прекрасен антиейдж ефект.

Кафето успява много ефективно да намали подпухването на лицето, както и подуването. Затова, възползвайте се от тази маска в онези сутрини, когато се чувствате подпухнали и натежали.

Джинджифилов чай

Джинджифилът е една от най-полезните подправки. Съставките, които се съдържат в него спомагат за облекчаване на възпалението и осигуряват на тялото полезни вещества, които укрепват имунната система.

Чудодейният корен активира тялото много по-добре от кафето, като спомага за елиминиране на токсините, подобрява метаболизма. Направете чая от джинджифил вашата любима офис напитка, с която да подобрите концентрацията си.

Етерично масло от пачули

 

Това е едно от най-добрите етерични масла за възстановяване на вялата кожа. То действа като естествено стягащо средство, което прави кожата по-стегната, гладка и подхранена. Етеричното масло от пачули спомага за намаляване на фините линии, подобрява текстурата и тена на кожата, действа и като антисептик.

Масаж с гуа ша камък

Свързани статии

Какво представлява Гуа ша масаж?

„Гуа“ означава „остъргвам“, а „ша“ е „пясък“. Гуа ша представлява древна китайска алтернативна терапия, която включва „остъргване“ на кожата с масажен инструмент за подобряване на кръвообращението и за тонизиране на кожата.

Масажът с подобен камък или ролер оставя приятно галещо усещане, а движенията, с които се прокарва камъкът или ролерът по кожата следва да са в различни посоки, с цел да се отпуснат скованите мускули на лицето.

За разкрасяващ масаж можете да използвате новия масажор Gingko Gua Sha на SISLEY, който е вдъхновен от изящната форма на листата на гинко билоба – основна съставка в много от продуктите на марката.

Благодарение на уникалната си форма, този луксозен масажор увеличава ефикасността на козметичните продукти и третира признаците на стареене.

Gingko Gua Sha е идеалното допълнение на вашия сутрешен и вечерен ритуал за красота. Разработен да се адаптира перфектно към контурите и линиите на лицето и шията, той осигурява ефективни изглаждащи, повдигащи, оформящи и стимулиращи движения.

Покритието на масажора е от “замак” - сплав на базата на цинк, алуминий, магнезий и мед с естествено охлаждащо действие.

Приложение:

Използвайте Ginkgo Gua Sha върху лицето и шията сутрин след нанасяне на дневна грижа и вечер след нанасяне на вечерна грижа, със специалната масажна техника:

1. Изглаждащи движения

Използвайки гладкия ръб на Gingko Gua Sha, нежно масажирайте цялото лице и шия. Чертите на лицето изглеждат изгладени и кожата е видимо по-сияйна.

2. Повдигащи движения

Гладкият ръб е проектиран да се адаптира към линиите на лицето за постигане на масаж с лифтинг ефект. Кожата изглежда по-стегната, а чертите на лицето видимо повдигнати.

3. Скулптуриращи движения

Извитият ръб следва контурите на лицето за скулптурен масаж, който видимо преоформя скулите и линията на челюстта. Контурите на лицето изглеждат ремоделирани.

4. Изглаждащи движения срещу бръчки

Назъбеният ръб масажира бръчките и фините линии, за да намали видимостта им. 

5. Стимулиращи движения

Вдъхновен от традиционната китайска техника, сферичният връх стимулира определени точки на лицето. Чертите на лицето изглеждат релаксирани и изгладени, докато енергийните точки се стимулират.

Аюрведа маска за здрава, красива и тонизирана кожа

Маската се състои от алое вера, лимон и мед.

Тази невероятна комбинация спомага за намаляване появата на пъпки. Също така насърчава синтеза на колаген и еластин чрез стимулиране на фибробластите (клетките) в кожата, които ги синтезират. При добра поносимост, правете тази маска 1-2 пъти седмично, като избягвате зоната около очите.

Необходими съставки:

  • 2 супени лъжици гел от алое вера;
  • ½ чаена лъжичка лимонов сок;
  • 1 чаена лъжичка мед.

Всичко се разбърква добре и се нанася върху чиста и суха кожа. След 10 минути може да изплакнете с хладка вода.

Пачове за околоочен контур

Може да ги наричате и лепенки за красота, очни пластири, но по-важното е, че всяка дама трябва да ги има.

Знаем, че кожата около очите е много нежна, фина и признаците на стареене и умора, не остават незабелязани. В същото време там има недостатъчно мастни жлези, което означава, че кожата на околоочния контур се нуждае от редовно подхранване и хидратация.

От друга страна, пачовете за очи спомагат за хидратацията, забавят появата на бръчки, намаляват видимостта на вече появилите се, чудесни са при подпухнали клепачи и тъмни кръгове. Регенерират и тонизират уморената и стресирана кожа.

Важно е да се отбележи, че грижата с пачове не измества грижата със специализирана козметика за околоочен контур, а я допълва. Тях може да ползвате 1-2 пъти седмично, като преди нанасянето им не прилагайте козметика.

Ексфолираща маска за устни с кисело мляко и лимон

Необходими са ви: 2 чаени лъжици кисело мляко; 1 чаена лъжица лимонов сок. 

Смесете двете съставки и втрийте в устните внимателно. Киселото мляко и лимонът имат ексфолиращи и избистрящи свойства спрямо кожата на устните. Те стимулират обновлението на кожните клетки и стимулират задържането на влага.

Комбинирани мултивитамини

Посъветвайте се с вашия лекуващ лекар и обсъдете конкретните марки на пазара. Според вашите нужди изберете комбинирани мултивитамини, които ще снабдят организма ви с нужните хранителни вещества. За предпочитане е да изберете комплекс, който съдържа антиоксиданти, както и витамини, подпомагащи имунната система и не на последно място – такива, които отговарят за поддържането на красотата на кожата, ноктите и косата ви. Избягвайте мултивитамини, които съдържат изкуствени оцветители, глутен, мая или пък следи от млечни продукти.