Кое кара мъжът да се влюби? Романтиците биха казали: душата, ироничните - гърдите и дупето. А всъщност истината е някъде по средата. Не можем да се влюбваме само във физическата обвивка, защото тя се променя непрекъснато и често не към по-добро. Няма как обаче и да я пенебрегнем, защото се влюбваме и с очите. Но истинската любов остава задълго в сърцето, едва когато сме опознали човека.

В какво най-често се влюбват мъжете:

1. Усмивката.
Повечето мъже признават, че често, преди да забележат тялото )най-вече гърдите), виждат усмивката на жената. Ами, да, когато сте усмихнати и весели, дори и да не сте с тялото на Жизел Бюндхен, привличате мъжките погледи и това е най-важното.

2. Тя е земна.
Много мъже споделят, че сред качествата, които ги карат да се влюбят е земността на жената. Едва ли има нормален мъж, който да иска жена му все да е с вирнат нос до небето?! Това, разбира се, не означава, да сте без самочувствие, а по-скоро да сте земна и не със свръх изисквания.

3. Допълвате се.
Вие сте различни характери. Той е по-затворен, а вие сте темпераментна. На пръв поглед комбинацията изглежда несъвместима, но всъщност вие се привличате и обичате именно такива. Любовта е необяснима именно заради това, че може да събере коренно различни по нрав и същност хора, и да ги направи незаменимо едно цяло!

4. Мъжете обичат да са в ролята на защитници. Дълбоко във всеки мъж се крие онова примитивно, но супер сладко чувство да защитава любимата жена с цената на всичко. Всъщност това е и прастарата функция на мъжа - да е глава на семейството и да го закриля. Затова, оставяйте се понякога в неговите ръце, той да се грижи за вас. Не бързайте да изземвате тази негова функция, да е вашата опора. И мъжете имат нужда да се чувстват важни в живота на любимата си жена.

5. Мъжете обичат свободомислещите жени. Силният пол винаги се впечатлява и респектира от независимата жена, която много добре знае какво иска и как да го постигне. Но, недейте да бъдете и прекалено еманципирана, защото всяка крайност вреди на взаимоотношенията.

***
Няколко причини да го обичам
10 признака да разберем, че той е влюбен
7 трика да останем влюбени по-дълго