Интимно

Какво кара мъжът да се влюби?

18.08.2010г. / 19 55ч.
Нина Иванова
Какво кара мъжът да се влюби?

Кое кара мъжът да се влюби? Романтиците биха казали: душата, ироничните - гърдите и дупето. А всъщност истината е някъде по средата. Не можем да се влюбваме само във физическата обвивка, защото тя се променя непрекъснато и често не към по-добро. Няма как обаче и да я пенебрегнем, защото се влюбваме и с очите. Но истинската любов остава задълго в сърцето, едва когато сме опознали човека.

В какво най-често се влюбват мъжете:

1. Усмивката.
Повечето мъже признават, че често, преди да забележат тялото )най-вече гърдите), виждат усмивката на жената. Ами, да, когато сте усмихнати и весели, дори и да не сте с тялото на Жизел Бюндхен, привличате мъжките погледи и това е най-важното.

2. Тя е земна.
Много мъже споделят, че сред качествата, които ги карат да се влюбят е земността на жената. Едва ли има нормален мъж, който да иска жена му все да е с вирнат нос до небето?! Това, разбира се, не означава, да сте без самочувствие, а по-скоро да сте земна и не със свръх изисквания.

3. Допълвате се.
Вие сте различни характери. Той е по-затворен, а вие сте темпераментна. На пръв поглед комбинацията изглежда несъвместима, но всъщност вие се привличате и обичате именно такива. Любовта е необяснима именно заради това, че може да събере коренно различни по нрав и същност хора, и да ги направи незаменимо едно цяло!

4. Мъжете обичат да са в ролята на защитници. Дълбоко във всеки мъж се крие онова примитивно, но супер сладко чувство да защитава любимата жена с цената на всичко. Всъщност това е и прастарата функция на мъжа - да е глава на семейството и да го закриля. Затова, оставяйте се понякога в неговите ръце, той да се грижи за вас. Не бързайте да изземвате тази негова функция, да е вашата опора. И мъжете имат нужда да се чувстват важни в живота на любимата си жена.

5. Мъжете обичат свободомислещите жени. Силният пол винаги се впечатлява и респектира от независимата жена, която много добре знае какво иска и как да го постигне. Но, недейте да бъдете и прекалено еманципирана, защото всяка крайност вреди на взаимоотношенията.

***
Няколко причини да го обичам
10 признака да разберем, че той е влюбен
7 трика да останем влюбени по-дълго

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
мнение ( преди 5 години )
ами, не съм сигурна всъщност в това, което е написано, защото само преди месец, в подобна статия тук, можеше да се прочете, че мъжете не обичат независими жени. и по-скоро е така. а свободомислието и независимостта често са много тясно свързани, защото няма истинско свободомислие без независимост. простата логика, дефиницията на думите, ако щете, сочи точно това. а свободомислие не значи само да си мислиш свободно - това иначе уж всички го правят. значи и като че ли да живееш така, а това автоматично те прави независим, защото всеки, принадлежащ към даден кръг реално не е свободен. това всичкото от философска гледна точка... и да се върнем към химията, може би там е разковничето. трябва да има химия, и в мисленето. и разбира се, кой как изглежда - да не се лъжем в това отношение - химията започва от там. вече нивото на връзката - дали ще е семейство от работници, или семейство от атомни физици, се определя от средата. но пак си е ниво на химия, нали така, химията на средата и прочие. и за противоположностите, да, влюбват се сигурно, и после се развеждат, защото са несъвместими като личности, примерно. и да опрем до старото мото, може би е супер да се ожениш като в средновековието в дворците, по определен не твой избор, за благото на обществото, защото така трябва, защото обществото го изисква като статут, за да не си сам. защото добрата стара химия може да те е блъснала към една тотална несъвместимост - земната жена, и мъжа - недоизживяно детство, или пък обратното, жената - принцеса и мъжът, който просто иска от време на време жена му да мие съдовете. примерно. да живее природата, химията и резултатната еволюция и разнообразието. колкото и да се философства, мисля, че няма ключе от бараката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Светлана ( преди 11 години )
Супер статия ! Много ми хареса ! Всичко е толкова вярно,макар че мъжете са непредвидими !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
milichko ( преди 11 години )
2 rate up comment 0 rate down comment
Лидия ( преди 11 години )
Много вярна статия.Много истински заключения.Но пак ситуацията подсказва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар