Интимно

5 доказани начина да постигнем пълно щастие и хармония

10.02.2011г. / 10 12ч.
Мария Дуковска
5 доказани начина да постигнем пълно щастие и хармония

Знаете, че традиционно хората от по-бедните страни, най-вече тези в Латинска Америка или пък Африка, се славят като най-щастливите на света. Това изглежда парадоксално в нашия комерсиален свят и повечето хора не го проумяват.

Истината е, че не ни трябват хиляди вещи, коли, луксозни пътешествия, за да бъдем в хармония със себе си. Напротив, достатъчно е да следваме няколко простички неща, за да постигнем пълното и безоблачно щастие:

  • 1. Обградете се с "правилните" хора.

    Какво означава това? Много е просто - погрижете се вашите приятели и познати, ежедневната среда около вас да е позитивна. Няма по-хубаво от това приятелите ви да ви разбират, да ви разсмиват и подкрепят. Не се притеснявайте да отблъснете някой човек, който не ви влияе добре, само заради благоприличието. Жалете силите и аурата си. Заобиколете се само от истински и искрени хора, които ви мислят доброто.

  • 2. Прекарайте време в социални дейности и занимания.

    Това правило изключва работата, тъй като тя често е по задължение и ни изморява. Тук се иска да прекарвате повече време с хората, не с компютрите и телевизора. Дали това ще е разходка в планината с приятели през почивните дни или пък някаква доброволна работа, като помощ в приют за деца, възрастни хора или кучета. Възможностите са хиляди, важното е да ви харесват и да се чувствате удовлетворени.

  • 3. Танцувайте/пейте/купонясвайте.

    Това е любимото ми правило. Забравихте ли кога за последно танцувахте, слушайки любимата си песен? Отдавна беше, нали? Изтупайте праха от уредбата и я надуйте, бъдете диви поне за няколко минути на ден и ядосайте съседите. Пуснете си някоя супер бърза и танцувална песен, която повишава неусетно пулса ви. Бъдете щастливи във вашите 10 минути на ден - дали с танц, песен или щури викове. Не забравяйте, че животът наистина е много кратък и миговете ни на щастие са безценни. От нас зависи дали те ще са повече в живота ни?

  • 4. Мечтайте.

    Много просто, лесно и приятно е - за няколко минути на ден, когато сте уморени или когато заспивате вечер, помечтайте. За любимия мъж, за любимата работа, за любимото ви място или за някое мистериозно приключение, което жадувате да ви се случи. Вярвам, че ако изпълнявате това правило, много скоро това ще се превърне в любимата ви част от деня - тогава, когато сте насаме със себе си, в своя свят...

  • 5. Накъде без усмивка в този ден?

    В задръстване сте, чакате на безкрайна опашка или просто някой ви е ядосал с безумието си, което не е трудно да се случи, тогава напук на всичко - УСМИХНЕТЕ СЕ! Представете си физиономията на някой наглец, който току-що ви се е развикал от колата си, заради бавното ви маневриране, а вие го поглеждате дълбоко в очите и му се усмихвате. Той ще онемее и ще направи звучно "О" с уста. Е, тази гледка си заслужава. Усмихвайте се напук на тъжните, мрачни лица, които виждате. Усмихвайте се напук на своята тъга. Животът е едно колело, което не спира да се върти, и днес ще сте на върха му, утре на дъното, но винаги в движение!

Прочетете още:


 

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
elena ( преди 11 години )
Хубава статия,Мария! Поздрави от една щастлива жена и майка...Бъдете щастлива/и,читателки!Щастието е вътре в нас и не зависи от финикийските знаци в джоба!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар