Интимно

Секс след секцио – кога и какви пози

05.04.2012г. / 17 02ч.
Нина Иванова
Секс след секцио – кога и какви пози

Все по-голям процент от българките избират да раждат със секцио. Дали за да избегнат болката от естественото раждане или заради медицински показания, но голяма част от ражданията са именно по оперативен път.

Как стои въпросът със секса след подобна операция, често се питат жените (а и мъжете).

Специалистите съветват да се избягва полов контакт поне 6 седмици след раждането. Повечето гинеколози препоръчват да се направи задължителна консултация месец след операцията, за да се види добре ли зараства раната. Ако няма проблеми с нея, не секретира и конците са махнати успешно, вашият доктор ще даде разрешение за интимни дейности под юргана.

Добре е да знаете, че рискът от забременяване след раждане е още по-голям и е необходимо да взимате предпазни мерки при полов контакт. Дори и месечният ви цикъл да се бави няколко месеца и да е нередовен, това не бива да ви успокоява, че можете да правите секс без контрацепция, предупреждават медиците.

Позите

Тъй като раната е все още деликатна зона, е препоръчително да избягвате прекалено свиване и притискане. Подходящи пози са лъжички (легнали един зад друг) или ездачка, като опитайте максимално да избегнете триене на кожата около белега.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
pynky ( преди 9 години )
az sushto rodih sekcio i ne sum pravila sex 8 meseca,zashtoto me beshe strah da ne napravq nqkoq belq i za tova kato 4eta vashite komentari se ospokoih.....zna4i ve4ew moga da deistvam.. blagodarq vi...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар