Интимно

3 чувства, които заблуждават, че сме влюбени

20.04.2012г. / 08 40ч.
Нина Иванова
3 чувства, които заблуждават, че сме влюбени

Много често в интимна връзка с някого, усещаме прилив на страст, желание, възбуда, тялото ни се завладява от хиляди емоции покрай този специален човек. И не винаги, все пак, това чувство е любовта. Понякога можем да се заблудим, че заради пика на хормони сме влюбени дяволски в този човек, но това да е измамно.

Вижте кои чувства и емоции се доближават до усещането да си влюбен, но не са:

1. Страст

Физическото привличане може да е много силно. Да ви се иска да си разкъсате дрехите само щом се погледнете. Но това не означава, че обичате този човек. Любовта е повече от само секс – тя е обвързване, доверие и компромис. Представете си, че сте с този човек и след 20 години, когато сексуалният апетит няма да е същият – щастливи ли сте? Ако отговорът ви е не, това означава само – секс и нищо повече.

2. Маниакална ревност

Емоцията, която уж е предизвикана от голяма любов, но всъщност е просто обсебване и чувство за притежание. Много хора се заблуждават, че са влюбени само защото ревнуват безумно. А обяснението е много просто, не само не вярвате на половинката си, но и я чувствате като своя собственост. А това няма нищо общо с любовта...

3. Реванш

Наскоро сте се разделили с партньора си и веднага започвате връзка с друг мъж. Мислите, че това е човекът за вас, лудо влюбена сте и сякаш летите, а не стъпвате. Отново е време да погледнете в себе си и да приемете истината. Ако тази нова връзка е породена само от мъката по бившия и искате да му го върнете за болката, любовта е излишна дума. Не се заблуждавайте, че обичате някого, когото познавате само от няколко дни. Особено ако това е начин да си отмъстите.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
vallenceto ( преди 11 години )