Интимно

Как да кажеш „Извинявай“, без да нараниш гордостта си

01.05.2012г. / 16 57ч.
Аз жената
Как да кажеш „Извинявай“, без да нараниш гордостта си

Най-трудното понякога е да признаете, че сте направили грешка и да се извините за постъпката си. Много тежко е да преклоните глава и да кажете „Извинявай“, особено за хората с голямо самочувствие и гордост.

Но има и такива моменти, когато трябва да се изправим пред партньора си и да му се извиним, за да поправим поне малко стореното вече. Как обаче да го направим, без да нараним болезнено собствената си гордост?

1. Признайте искрено, че сте сгрешили.

Поднесете извинението си емоционално и откровено, но без да повтаряте до припадък фразата „извинявай, не исках“. Не това ще помогне на половинката да ви прости, а честността и истинското разкаяние за направената постъпка.

2. Не се молете.

Направили сте грешка, голям гаф, обидили сте и сте наранили партньора. И все пак, не забравяйте, че всички сме хора и ни е присъщо да грешим. Извинението и искреното намерение да поправите стореното е достатъчно в тази ситуация. Не се молете прекалено много пъти, защото едва ли сте единственият човек, който греши. Колелото се върти и утре на колене може да падне половинката ви, затова пазете взаимно гордостта си.

3. Направете мил подарък.

Много е важно да не изглежда, като че ли купувате прошката на половинката си. Напротив, измислете подарък или нежен жест, който ще го трогне, но без да изглежда насилено предвид ситуацията. Може да е нещо простичко, като закуска в леглото например, придружено от дълга целувка и тихо „Извинявай, няма да се повтори“. Когато има любов, има и прошка. Но това не бива да е на всяка цена.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай