Интимно

Стоте лица на нещастната любов

13.07.2012г. / 10 54ч.
Ивет Лолова
Стоте лица на нещастната любов


Лесно ще намерите „Музея на нещастната любов“ – разположен е в самостоятелна сграда на Каменната улица – най-известната и най-старата улица в Загреб, столицата на Хърватска. Освен залите с предмети-остатъци от нещастна любов, в музея се провеждат безплатни семинари с психолози по теми, свързани с човешките взаимоотношения, може да си купите гумичка, с която да изтриете болезнения спомен или да си уредите среща в кафе-ресторанта. Какво пък – малко нетрадиционно място за срещи.

Експонатите ще ви разкажат, че любовта е романтична, бурна, трепетна, страстна, очарователна, перфектна в началото. После е търпелива, съмняваща се, тревожна, болезнена, сълзлива, ревнива, обвиняваща, безсънна. Понякога се налага да й сложиш точка. Да я хванеш за ръка, да я заведеш в музея и да я оставиш на рафта. Така ще се освободиш от нея и ще помогнеш на други в твоето положение да преживеят краха й и да продължат напред.

Тук ще научите най-добрите уроци по обич: характерите не винаги си пасват; хората имат различни морални ценности и приоритети в живота; често не чувствата, а обстоятелствата разделят хората – като преместване в друг град или война.

Най-хубавото на любовта е, че дори и когато изгори, от пепелта като феникс се възражда надежда и ново чувство. Любовта е Перпетуум мобиле, никога не умира, сменят се само действащите лица в пиесата.

Носете си кърпичка за всеки случай. Музеят може да ви разплаче и/или да си излезете възродени и благодарни, че имате щастието да сте влюбени в човека, който ви дарява само обич и радост.

В кратка поредица Az-jenata.bg ще ви покаже някои от експонатите на нещастната любов.

Снимка: Ивет Лолова

Прочетете още:

Коментирай