Интимно

5 брачни навика, които поддържат любовта

15.10.2012г. / 11 37ч.
Нина Иванова
5 брачни навика, които поддържат любовта

Бракът е отговорна институция, която се базира на любов, уважение, компромиси. Но в последно време средната продължителност на браковете значително спада. Кои са подводните камъни в дългата връзка и как да ги избегнем:

Признавайте грешките и поощрявайте

Голям проблем при повечето дългогодишни връзки е липсата на компромис. Ако рядко признавате собствените си грешки от гордост или инат, няма как бракът ви да има успех. Също толкова важно е да се научите да поощрявате партньора и да го хвалите за постиженията му, колкото и малки и незначителни да са те. Жената се превръща в любима за мъжа, когато му дава криле да лети, а не когато го сваля на земята с вечни критики и мрънкане.

Не се връщайте към миналото

Присъщо на повечето жени е да натякват. За минали грешки, за пропуснати шансове, за несбъднати обещания. Ако искате обаче да вървите напред, в една посока с любимия мъж, оставете миналото. И хубаво, и лошо, то е вече зад вас. Единствено от значение е настоящето и бъдещето.

Обръщайте внимание на детайла

Едно цвете, една неочаквана целувка и прегръдка от време на време радват душата повече от всичко друго. Сещайте се за детайла, не забравяйте да питате партньора как е днес, как е минал денят му, но и да го изслушате. Не задавайте дежурни и формални въпроси, просто за да отбиете номера, а наистина бъдете там, нащрек и уловете сигналите, които изпраща половинката ви. Само така ще може да спасите връзката, ако е тръгнала към рутина и безразличие.

Подарявайте си мигове само за вас

От време на време, макар и рядко, опитайте да си създадете свои ритуали на интимност. Един път в седмицата романтична вечеря или съботна разходка в парка само двамата, ще освежи връзката ви. Не е задължително тези споделени мигове да струват пари, важното е да сте само двамата и да отделите време да се изслушате, прегърнете, целунете.

Не свиквайте прекалено с брака

За да имате успешен и дългогодишен брак е важен не само взаимният компромис, но и бягството от рутината. Ежедневието и коловозът, в който се движи бракът е неизбежен, но все пак не свиквайте прекалено с идеята, че партньорът ви ще е винаги до вас. Старайте се да го изненадвате и да го провокирате при всеки удобен случай, за да си докажете, че любовта е жива.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Здраве и красота