Интимно

8 здравословни причини да правим секс

Редовният секс пази лекаря и зъболекаря далеч от нас!

01.11.2012г. / 12 11ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Свързани статии

Стига да иска, човек може да си намери безброй много причини да прави секс – тръгваме от психологическите, които са най-често на интуитивно ниво, и стигаме до физиологичните.

Знаехте ли, че сексът:

помага за отслабването и за оформянето на красиво тяло. За 20 минути се изгарят около 150 калории и понеже в процеса участват поне 500 мускула, усилва тонуса на тялото и намалява целулита. С други думи, можете съвсем спокойно да замените тренировките във фитнеса с тези в леглото.

успокоява болката. Затова извинения от типа “ Не днес, боли ме главата„ не важат. Благодарение на секса се засилва кръвният поток и се намалява налягането в артериите. Освен това се отделя и окситоцин – хормон, който действа като естествено успокоително.

намалява стреса и помага за преодоляването на депресията. Ако седмицата ви е била истински ад, най-добрият начин да се освободите от емоционалния багаж е със секс. С отделянето на хормони се повишава настроението, чувствате се далеч от реалността и света на ежедневните тревоги.

подсилва имунната система. Освобождаването от хормони влияе на химията в организма и спомага за отделянето на клетки, които се борят с вируси и бактерии, като по този начин съответно се подпомага имунната система.

води до по-добър сън. Практиката е доказала, че сексът преди лягане увеличава шансовете ви за пълноценен сън. Много двойки споделят, че са решили проблема си с безсънните нощи именно със секс. Дали няма да помогне и на вас?

подобрява самочувствието. Хората, които водят активен сексуален живот, са по-самоуверени и имат стимул да търсят начини да го подобряват още повече. Освен това се чувстваме и по-желани и съответно по-привлекателни. Позитивното мислене заема по-предни позиции и достигаме по-бързо до решенията на проблемите си.

държи зъболекаря далеч. Дори с обикновената целувка позволяваме на слюнката в устата ни да изчиства зъбите ни и да намалява количеството киселина, която разрушава емайла.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Ивелина ( преди 9 години )
Поля, разбра ли? Иска секс ахахахахахах
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Ивелина Михайлова ( преди 11 години )
Да така е след секс,много спокойствие и зареден със енергия за дълго време,започваш да обичаш тялото си,излъчването е щастливо и понякога искаш и още и още......хубаво е да правиш секс:)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар