Интимно

На правилния човек ли поверяваме чувствата си?

Опознайте приятеля си с правилните въпроси

22.11.2012г. / 11 00ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

От няколко седмици се срещате с интересен мъж и прекарвате приятни часове заедно – вече е време да намерите правилния подход и подходящите въпроси, за да разберете каква личност стои пред вас. Време е да го накарате да сложи картите на масата и честно да ви разкаже какво иска от живота и в какво вярва.

За целта организирайте посещение на филм, театър, изложба, подарете му книга и после в непринуден разговор извъртете темата в посоката, която искате. Доверете му своите възгледи, за да го накарате да сподели и той своите, не се колебайте дори да започнете спор – така ще го видите как реагира и в момент на емоционално напрежение: дали си владее нервите и уважава ли противника си.

Кои са нещата, на които трябва да обърнем специално внимание?

Семейни ценности

Свързани статии

Семейството и близките ни приятели играят първостепенна роля за формирането на ценностната ни система и ни създават като личности. Разберете до каква степен приятелят ви уважава и се съобразява с мнението на родителите си по основни жизнени казуси. Дали той иска непременно да има същата любовна връзка като тяхната, или се старае да избегне грешките им. Как се отнася към житейския избор на брат си или сестра си? Отговорите на тези въпроси ще ви дадат идея каква връзка предпочита за себе си новият ви приятел.

Мечти и идеали

Провокирайте искрен разговор върху нещата, в които той вярва, за детските му мечти, за настоящите стремежи и планове. Какво цени най-много, как си представя щастието, кои фактори играят решаваща роля за него при вземането на важни решения? Говорете открито и за своята позиция по всички тези въпроси. Така имате шанс да ви отвърне със същото.

Секс очаквания

Връзката между двама души освен на емоционална и интелектуална основа, логично се развива и на физическа. Добре е навреме да си изясните взаимно какви са очакванията ви. Има жени и мъже с освободено мислене относно секса, но други, по-консервативно настроени, очакват обяснението в любов и предложението за женитба да предшестват интимната част на връзката им.

Културен спор

Тъй като конфликтите са неизбежна част от живота ни, е важно да разберете как се държи при такава ситуация приятелят ви. Не е задължително да се скарате с него, за да тествате поведението му. Можете да наблюдавате как спори с колеги, роднини или приятели – дали е агресивен, склонен ли е да се извини или затръшва сърдито вратата зад гърба си. Анализирайте поведението му и дайте право не само на чувствата, но и на хладния си разум да решат продължителността и сериозността на връзката ви.

Коментирай