Интимно

Опасна среща с бившата любов

Старата любов ръжда не хваща – понякога поговорката не е вярна

05.12.2012г. / 11 21ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Случайна среща с бившата любов – неудобство, срам или носталгия по отминалото време – със сигурност ще ни връхлети лавина от чувства. Особено, ако раздялата е била драматична и болезнена. Особено, ако той е под ръка с красива жена.

За съжаление или за щастие на подобни срещи си спомняме всичко – както приятните моменти, така и обидите. Психолози предупреждават че неочакваната поява на старата любов може да ни доведе до психически срив, дори до депресия. Ето най-честите причини за това:

Свързани статии

Бившият ни любим вече има прекрасно семейство – с красива жена и сладко момченце. Няма как отново да влезете в живота му.

Дежавю – спомените нахлуват стремглаво, миналото ви връхлита. Направо се чудите как сте припадали по този мъж! Чувствате, че ви е трудно да живеете в сегашното. Страхувате се, че никога повече няма да може да се влюбите и някой да ви обича. Изпитвате безразличие и отчуждение към всичко и всички.

Бившата ви любов е остарял и побелял. В този случай освен депресия, може да ви налегнат и комплекси. „Ако той изглежда така, и аз също съм остаряла. Как съм могла да обичам този човек?“ Помислете си, че с времето всеки човек си променя възприятията за света и вкусовете.

Бившата ви любов се е превърнал в улегнал, красив мъж с блестящи очи и силен сексапил. „Боже, как можах да го изпусна! Сега къде ще намеря такъв мъж!“. Завладява ви чувство на самосъжаление от пропуснатите възможности.

За да мине срещата гладко, спазвайте следните препоръки:

Дискретно го разпитайте за живота му – дали е обвързан, какво работи. Ако вие нямате настоящ партньор и той също е свободен – какво ви пречи да възобновите връзката си!

Дръжте се възпитано и благоразумно като голям човек – не правете сцени, не търсете обяснения за минали грешки. Каквото било – било! Ако човекът ви е непоносимо неприятен, само кимнете с глава и отминете, като не му давате шанс изобщо да ви спира за разговор.

Ако го срещнете под ръка с жена/дете и той ви познае и се спре, поздравете се и разменете няколко изречения на неутрални теми. В този случай не проявявайте интерес към личния му живот и не задавайте провокиращи въпроси.

Статистиката сочи, че в повечето случаи срещата с бившата любов не носи удоволствие, нито прераства в нова връзка. Запазете емоционално спокойствие, даже ако отвътре ви ври и кипи. Не си струва мъж, който вече не е ваш, да предизвиква у вас чувство на ревност и злоба. Дръжте се сдържано, вежливо и уверено. Радвайте се на настоящата си любов или не спирайте да търсите вашия единствен, неповторим, вълнуващ мъж!

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
pipinana ( преди 11 години )
za men e vajen samo i edinstveno milia mi BOKO,, li4no moia mil BOKO az sam s nego i ne sme se razdeliali nikak i vse o6te se 4akame za da sme dvama v realnia jivot ,A za drugi ne komentiram i ne se mesia
отговор Сигнализирай за неуместен коментар