Интимно

Важат ли старите клишета за мъжете

С какво днешният мъж е по-различен от дядо ви

07.12.2012г. / 11 36ч.
Петя Зефирова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Времената се менят, а заедно с тях мъжете и жените със своите принципи, обществените морални ценности, отношенията между хората. Имайки това предвид, трудно можем да заключим, че мъжкото съзнание е останало едно и също от ренесансови времена насам.

Думата „кавалерство“ е асоциирана със съвсем елементарни жестове от типа на отваряне на врата, предлагане на връхна дреха, даване на предимство и т. н. тези обноски са запазена марка на миналото и по-рядко се срещат днес. Но все още има мъже, които вървят от външната страна на тротоара, когато са с жена, за да понесат те поражението от нагазилият в близката локва кон. Този кавалерски навик се е формирал тогава, когато стъпилият в локва кон често е опръсквал хората, вървящи по тротоара.

Свързани статии

Какви са днешните мъже?

Пренебрежението предизвиква още по-голям интерес у мъжете. Грешка – точно обратното. Трябва да са или много млади, или прекалено големи инати, или и двете, за да си позволят да си губят времето, опитвайки се да се сближат с жена, която очевидно ги пренебрегва. Вече класовото разделение на обществото не е толкова ярко забележимо, както преди, защото заплатата не определя нивото на интелигентност и ерудираността на човек. Съответно местата, където можеш да намериш момичето на мечтите си не се ограничават до съседното графство или дворец, а се простират по цял свят, независимо от расата, религията, етническата принадлежност и т. н.

Сексът на първа среща разваля мнението им за вас. Отново грешка. Дискретността е пренебрежим детайл от взаимоотношенията между двама души. Особено напоследък. Младите (много младите!) не се стесняват да говорят за секс, да си подхвърлят намеци дори само в кръга на шегата – не намират нищо лошо в това да бъдат прекалено откровени, говорейки за себе си.

Освен това, ако се е стигнало до секс по взаимно съгласие, няма никакъв проблем – или е неудържима любов от пръв поглед, или имате еднакви морални принципи. И в двата случая не губите нищо.

Мъжете се плашат от независими жени. Много се е говорело за мъжкото самочувствие и достойнство. Как те не могат да приемат да съжителстват с жена, която е по-образована от тях и печели повече пари. Истината е, че в повечето случаи може и да е така, но ако един мъж е достатъчно съзнателен и обективно разсъждаващ, ще е напълно способен да оцени достойнствата си. Все пак – най-грешното разбиране е това, че влюбените трябва да се състезават един с друг.

Мъжете обичат да оставяме нещо и на въображението им. Да – става въпрос за облеклото. И не – вече рядко е така. Масата мъже биха се впечатлили повече от мадама с изрязана блуза, минижуп и високи обувки, отколкото девойка със сукман, поло и ниски сандали. Масата търси пищността и реалността, която тя и предоставя, а не евентуалната фантазия, скрита под висока яка и дълги, широки панталони.

Коментирай
3 rate up comment 4 rate down comment
pipinana ( преди 11 години )
nali oba4e ne pravim pak prepratki kam biv6ia ??? Neka da znaia to4no kam kogo imam 4uvstva !Samo za milia mi BOKO sam tuk- li4no ! Ne obi4am manipulaciite i natrapenite idei
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 5 rate down comment
pipinana ( преди 11 години )
kategori4na sam 4e moia mil BOKO si e retro maj , Niama i namek ot nesvar6eni detaili v nego vav vsi4ko koeto e ,A za posrednika v neta ,....neka ne komentiram ,, predpo4itam da govoria zaliubimia si maj , Drugite vseki otgovaria za sebe si
отговор Сигнализирай за неуместен коментар