Интимно

Дами канят – кога да поемем инициативата?

Срамежливи кавалери с ниско самочувствие? Ние сме наред!

10.12.2012г. / 11 15ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Дойде моментът, в който ролята „канещ на среща“ се трансформира, ако не в женска, то поне в тип унисекс – разпределена по равно. Мъжете станаха по-стеснителни, а дамите се открехнаха и поеха инициативата. Опитът учи, че няма нищо лошо да пробваш, особено ако те води любопитството или необяснимо голям интерес.

В какви моменти най-често дамите решават да поставят въпроса с излизането на среща? Ето в кои:

Свързани статии

Той е срамежливец

Личи от километри, че е хлътнал по вас, обаче съществото му не му позволява да се престраши и да ви предложи да се видите пак. Очевидно става въпрос и за неособено високо самочувствие. Е, улеснете човека и най-малкото намекнете, че би ви било приятно да излезете с него. Разбира се, ако и вие го намирате за привлекателен и интересен.

Вече сте се сближили достатъчно

Прекарали сте доста време в обща компания, засичали сте се случайно в парка или в някое заведение и сте установили, че си струва да го опознаете по-отблизо. Едва ли сте му неприятна, иначе щеше да ви избягва. Затова действайте смело и канете на воля!

Той говори с езика на тялото си

Може би си спестява думите, но поне по действията можете да го познаете. Ако ви води през тълпа в ресторант, докосвайки леко ниската част на гърба ви, ако прегръдката ви трае малко повече от нормалното, ако не изпуска очите ви от погледа си... значи този мъж действително ви харесва, но може би не смее да поеме инициативата, за да не ви смути.

Той отделя от своето време, заради вас

Всеки от нас има семейство и приятели и е нормално да поддържа редовна връзка с тях. Ако обаче мъжът, с когото излизате, пропуска да се обади на техните, за да си говори с вас, ако стои до по-късно, за да си пишете, значи изпитва желание и нужда да прекарва повече време с вас.

Познава ви по-добре от вас самите

При разговор често споделяме малки детайли, свързани с нас самите. Любим филм, любим цвят, любима държава, език и т. н. Оказва се обаче, че в един момент този мъж помни не само рождения ви ден, но и как сте се скарали със сестра си като малки и къде сте ходили да карате ски преди 20 години. Щом обръща толкова голямо внимание на детайлите и си прави труда да ги запомня, значи вие сте повече от интерес за него.

Коментирай