Интимно

Какво да правим, когато връзката е в застой?

Открийте дъгата във връзката си...

20.12.2012г. / 14 33ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Трябва ли да бъде перфектна връзката ни за да сме истински щастливи? Необходимо ли е отчаяно да търсим принца на бял кон, или можем да намерим щастието с човека, който по една или друга причина ни е близък в момента. Иска се само да погледнем от малко по-различен ъгъл на връзката си и да я видим в по-светла и положителна перспектива.

Обичайна грешка, която хората допускат, е да разсъждават праволинейно и едностранчиво и да се оставят на импулсивни реакции.

Свързани статии

Представете си, че големият проблем, който ви притеснява в момента, е водопад. Бучи, шуми и ви пречи, а няма как да избягате от него. Опитайте се да промените позицията си и гледната си точка. Може би тогава ще успеете да видите дъгата, която той крие.

Ако никога не сте имали неудачна връзка, как бихте могли да разберете, че новият човек на хоризонта е правилния избор за вас – нали „пеперудите в стомаха“ при първата целувка ще са вярната индикация. За сметка на горчивия опит, който трупаме от грешките си можем да оценим сладостта на верния избор.

Трябва да се научим да тълкуваме простичките знаци от ежедневието. Когато си спокоен и позитивно настроен е подходящ момент да градиш планове за бъдещето. Когато си развълнуван и пълен с емоции – време е да излезеш на среща – тогава си отворен за забавление и готов да изпиташ щастие на всяка цена.

Ако връзката ви е в застой и се чувствате като във вакуум, попитайте се от каква дреболия се нуждаете, за да успеете да вземете нещата в ръце. Понякога се налага само да влезете в ролята на добър и разбиращ слушател или пък просто да зададете правилния въпрос.

Трябва да се научим да възприемаме разликите помежду си и дори да им се радваме. Те са причината да продължаваме да се изучаваме взаимно. Малките недостатъци, които откриваме, са точно онези уникални дреболийки, заради които се обичаме един друг.

Всички научаваме по нещо ново за любовта всеки ден. Ако днес сме имали неприятна среща или остър конфликт с партньора си, то утре ще знаем как да мислим и действаме различно, за да ги избегнем. Нито един подобен урок не е напразен, когато ни прави по-мъдри и опитни.

Коментирай