Интимно

Сексът за една нощ води до сватба

Полезно ли е сексуалното приключение за една нощ

27.12.2012г. / 11 00ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Сексът за една нощ може да доведе до любов и венчило – това сочи изследване на британски университет. Резултатите показали, че при 44 % от жените случайният секс с познат или приятел води до пълноценно общуване и до брак, а сред мъжете този процент е 25.

Свързани статии

Що се отнася до сексът с непознат – 43 % от мъжете признават, че са продължили да се виждат с партньорката си, срещу само 30 % от жените.

Въпреки оптимистичните резултати психолозите препоръчват на двойките да не бързат с първото интимно преживяване. Бързата сексуална връзка усилва чувството на еуфория, но пречи на трезвата преценка на отношенията. Много по-често след прибързания първи секс възниква чувство на вина, което пречи на връзката да се развие.

Особено сложно става, когато в сценария са въвлечени семейни мъже и жени. Първокласното сексуално преживяване кара мъжете и жените да мечтаят и да губят реална преценка за ситуацията. В резултат на това те могат да поискат да напуснат досегашния си партньор и да се обвържат с непознат човек или да се върнат при законната си половинка, ако им простят изневярата.

Коментирай
Свободно време