Интимно

Дилемите на един женен мъж

Съвестните и стойностните мъже не се срещат чак толкова рядко

11.01.2013г. / 13 00ч.
Петя Зефирова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

В очите на една жена с излишно високо самочувствие, съпругът й вероятно би бил човек с много ограничена ценностна система. Много жени си мислят, че им се налага да гледат у дома още едно дете, готвейки му, миейки чиниите му, чистейки след него, перейки...

Всъщност много мъже се оказват по-съвестни и съзнателни, отколкото си мислим. Част от причината да са такива, каквито са, сме и ние. Не забравяйте, че си имате работа с едно пораснало момче, което след всички приключения в детството трябва да седне например зад бюро, да работи безспир и да търси начини да разнообразява скучното ежедневие. Ако съзнателно го подценявате, той все повече ще иска да избяга от тази си реалност.

За какво съжаляват мъжете, че не са направили навреме?

Свързани статии

Когато си обвързан и споделяш нечия чужда любов, е недопустимо да караш половинката си да страда заради прищевките ти. Подобен пример е практикуването на екстремни спортове. Много мъже биха искали да премерят сили с природата, да скочат с парашут или бънджи, да се катерят по скалисти върхове, да карат състезателни коли. Замислете се обаче колко много ще се притеснявате за здравето и живота му, въпреки че сте обидени, че вече 3-ти пореден ден забравя да си накисне чиниите след ядене и не ви поздравява за годишнината. Най-често времето за вдигане на адреналина по такива начини е през 20-те, когато си млад, енергичен и необвързан. Не когато над теб трепери и втора жена. Оценете факта, че мъжете ви не се впускат в приключения, заради вас.

Що се отнася до грижата за мъжа, спокойно можем да си признаем, че понякога тя е повече от необходимата по две причини:

1) твърде много го глезим и той е свикнал;

2) свикнал е още преди ние да започнем да го глезим. Да, става въпрос за мамините деца, които, бидейки на 20-25 все още разчитат майка им да се грижи за тях. За да израсне един мъж сериозен и отговорен човек, трябва да бъде провокиран от всякакви външни ситуации. Трудностите не трябва да му бъдат спестявани. Много мъже съжаляват за това, че самите те са избягвали максимално евентуалните спънки около себе си, за да могат да се чувстват по-независими. Нещо повече, отглеждането на дете и в частност – син, е наполовина даване на личен пример и наполовина оставяне на детето да прави собствените си грешки. Мъж, който не е правил такива, трудно може да бъде пример за подражание. Не мислете, че промяната е невъзможна. Създайте условия мъжът ви да проявява инициатива и да гради постепенно самостоятелността, която не е могъл напълно да постигне по-рано.

Връзката между двама души не означава край на самостоятелното им развитие като личности, но то е пряко свързано с това на партньора. Ако има взаимна любов, нищо няма да липсва.

Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
dfxgf ( преди 11 години )