Интимно

Трябва ли да контролираме любимия?

Мъжът не е ваша собственост

07.02.2013г. / 13 27ч.
Надежда Маринова
Снимка:outnow.ch

Снимка:outnow.ch

Малко контрол в любовта не е излишен. Въпросът е колко да е той и как да го правим деликатно. Някой двойки си звънят по 10 пъти на ден – 5 пъти преди и още толкова следобед. Не е добър и подходът на засипване на другия с въпроси: „Кога? Къде? С кого? Колко време?“.

За да не се стигне дотам, по-добре се научете да споделяте, без непременно това да звучи като работен отчет. В противен случай отношенията ви може да се превърнат в параноично преследване – проверяване на мобилния телефон с кого е говорил през деня, както и на съобщенията; следене на действията му в социалните мрежи, пребъркване на джобовете му за тайни неща. Макар че от време на време и това не е излишно – според статистика жените разбирали за изневяра на мъжа си най-често преглеждайки телефона му.

Свързани статии

Постоянното обсъждане, претенциите и „препоръките“ или дори забраните за кръга на общуване и срещите с приятели много скоро ще вгорчат отношенията между двамата.

Откъде произлиза чувството за собственост над мъжа?

Семейно възпитание

Каквото детето научи в семейството, остава за цял живот. Мама и татко са се дебнали и следели непрекъснато. Явно това е правилният начин да бъдеш семеен. Обаче, вие сте му жена, а не майка, нали?

Страх от загуба

Несигурността в самите нас поражда страх, че ще загубим любимия човек. Работете над самооценката си – бъдете привлекателна и уверена във външната си красота и личностните си качества. Често пъти това, което най-силно притискаме до себе си, не ни е нужно. Дайте въздух на другия, иначе ще го задушите в прегръдките си и той, понеже не иска да умре, наистина ще си отиде от вас.

Любовта е егоистична

Не бъркайте любовта с егоизма. „Щом сме двойка, имам право над него.“ „Той е длъжен да ми е верен.“ „Той е само мой и на никой друг, още по-малко на приятелите си.“ Ако тези мисли ви се въртят в главата, няма начин да изкарате дълго време заедно. Сбъркали сте чистата обич с желанието да притежавате някого.

Какво да направим: Може да започнем с поговорката „Каквото повикало – такова се обадило“. Споделяйте, говорете, обсъждайте, планирайте всекидневието си заедно. Намерете си общи допирни точки – те ще бъдат „карфиците“ на кройката и по тях ушийте вашата щастлива връзка.

Коментирай