Интимно

Изневерявай само в краен случай

За изневярата не трябва причина, а подходяща ситуация

12.02.2013г. / 12 45ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Невинаги разделите/разводите стават заради изневяра. Ако случаят е такъв, прясно разведеният веднага се шмугва в чуждото, вече официално станало „негово“ легло или пък скорострелно минава под ново венчило.

Понякога двама души се разделят, защото разбират, че са направили грешка и не са щастливи заедно, макар реално да липсва трети човек за известния триъгълник. Хубаво е да го направиш с ясни мотиви и със съзнанието, че го правиш за по-добро.

Свързани статии

И все пак – никой не може да ви съсипе живота така, както вие самите. Най-много боли, когато разводът е заради изневяра, защото това означава обида, измама, лъжа, предателство. Хиляди са причините за изневяра – нещо ново ви се приисква, за отмъщение, от любопитство, от глупост, заради принципа – мъжът не е мъж щом не изневери поне веднъж на жена си, а жената не е никаква жена, щом не сложи поне веднъж рога на мъжа си.

Всъщност за изневярата не трябва причина, а само подходящо стечение на обстоятелствата – той и тя да бъдат на едно и също място, по едно и също време, с едно и също напиращо желание между краката, с една и съща мисъл в главата. После всяка съответстваща ситуация ще доведе до изневярата. Това е формулата.

Какво може да ви накара да си сложите спирачки в този момент? И ще можете ли?

Причини за вярност ще се намерят достатъчно. Но обещанието и вричането в ритуалната зала или църквата не са между тях. По-скоро тук играе роля силата на волята, на характера и на ясното съзнание, че всеки сам си дроби попарата на живота и сам си я сърба после.

Коментирай