Интимно

На какво ни учат мъжете

Те са по-малко стресирани, пазят тайни по-добре и пестят време от пазаруване

01.03.2013г. / 16 30ч.
Петя Зефирова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Колкото и да не искаме да сме предубедени по един или друг въпрос, за нас винаги русата жена шофьор ще е по-опасна от тъмнокосата, човекът с очилата ще е по-начетен, мъжът в костюма ще е бизнесмен и т. н. Най-често може би правим сравнения между мъжете и жените. Полът не е универсалния фактор за създаване на личностна характеристика и все пак има неща, които са по-присъщи за мъжете, отколкото за жените.

Живеейки с мъж до себе си, можем поне малко да се възползваме от влиянието му и да приложим мъжката философия в своето светоусещане. Ето какво можем да научим:

По-малко стрес

Понякога при най-незначителния проблем жената е склонна да създаде трагедия, по-драматична и от „Хамлет“. Водопроводчикът или електротехникът не идват на време да оправят повредата, телефонът не работи, полетът закъснява, автобусът не идва... Не само че пили собствените си нерви, но и ангажира хората около себе си. Мъжът по-скоро е на принципа, че „всичко е преходно“, и оставя събитията да се разрешат от само себе си.

Свързани статии

По-малко време за пазаруване

За времето, в което една жена прекарва в избиране на най-качествения и най-изгодния продукт, мъжът е напазарувал, прибрал се е и вече е отворил бирата. Само с гледане и четене на съдържания няма как да налучкаме стоката, от която ще сме най-доволни. Иска се и известна доза опит. Фатални грешки в пазаруването, особено при избора на алуминиево фолио или кухненска хартия, няма.

Спокоен уикенд

Всяка майка се опитва да научи детето си, че „днешната работа не бива да се оставя за утре“. Отговорът на това твърдение е – „тогава нека остане за вдругиден“. Контрааргументът на последното е, че работата, която е за другата седмица, може да се свърши предварително, за да има време тогава да си помогнем за по-следващата седмица... Момент! Ако постоянно работим, за да си помогнем за някакъв бъдещ момент, къде отива насладата от настоящия? Този уикенд си починете спокойно – с малко повече организация делничните дни стигат за почти всичко.

Пазене на тайни

Жените не се славят с желязна воля, когато става въпрос за споделяне на нечии чужди тайни. Мъжете или умеят да пазят тайна по-добре, или се оказват не дотолкова заинтересувани в нея и я забравят. Каквото и да ви коства, постарайте се да се отнасяте с достатъчно уважение към хората, които ви споделят, за да не ги уязвите и да изгубите доверието им.

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
таня ( преди 11 години )
Не само време при празаруване, но и пари пестят, защото не пазаруват :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар