Интимно

Най-добрите филмови любовни съвети

Филмите – отражение на реалността

07.03.2013г. / 17 30ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Нищо, че случващото се на кино е по-близо до фикцията, отколкото до реалността. Взимайки ситуации, от ежедневието ни, пречупвайки ги през жанровата призма и предоставяйки на зрителя възможността да преоткрие себе си чрез съдбите на героя, създателите на филмите поставят на дневен ред и общовалидни и в известна степен житейски значими въпроси. Какво научихме от филмите за любовта?

Тетрадката“ („The Notebook“): Излезте поне три пъти, за да разберете дали помежду ви има химия

Главната героиня Али първоначално отблъсна Ноа, но давайки му впоследствие втори шанс, тя откри любов, за каквато дори не беше си и мечтала. Дървото не пламва ако е влажно. Искриците на любовта невинаги са достатъчно ярки, че да ги видим в първия момент.

Сексът и градът“ („Sex and The City“): Научи се да обичаш себе си

След като Биг заряза Кари пред олтара, тя успя да преосмисли собственото си отношение към себе си. Ремонтира апартамента си, смени прическата си и завърза нови приятелства. Не се изкушавайте да се подценявате. Уважението към самия себе си води до уважение от останалите.

Закуска в Тифани“ („Breakfast at Tiffany's“): Свалете гарда и увеличавате шанса си да се влюбите

Любовта често ни плаши. Кой не е бил нараняван или разочарован? В края на филма, Холи осъзнава, че човек трябва да си позволи да е слаб, емоционален и раним, за да открие любовта.

Хич“ („Hitch“): Няма нищо лошо в това да се съветвате с професионалист

Свързани статии

Уил Смит влиза в ролята на „професор по любов“, който с простите си съвети помага на много мъже да спечелят момичето, в което са влюбени. Основната идея на филма е, че той не разкрива начини, по които да заблудиш човека отсреща да се влюби в теб, а да му позволиш да види същността ти и ако е речено – той също да се разкрие пред теб.

Наистина любов“ („Love Actually“): Любовта няма срок на годност

Чрез филма се внушава идеята, че любовта може да те застигне въпреки очакванията ти или мястото, където се намираш. 20-годишна, 40-годишна... дори 60-те стават за влюбване!

Той не си пада по теб“ („He's Just Not That Into You“): Любовта може да е точно под носа ти

В едни случаи всичко е въпрос на случайност. В други – на много усилия. А понякога е нужно единствено да си отворим очите и да видим с какви хора сме обградени. Нищо чудно да намерим най-голямата си любов в лицето на най-добрия си приятел или на съседа, когото безгрижно поздравяваме.

Шаферки“ („Bridesmaids“): Знай собствената си цена

Често сме чували как мъжете се оплакват, че красивите и умните жени си падат по „лоши момчета“. Много често любопитството води хората напред за носа. Мачовците с безразличието си и известната доза мистериозност предизвикват интереса на повечето млади жени. Дали обаче такъв тип мъже си струват? Не е ли това подценяване на самия себе си? Връзки, в които егото на мъжа е по-голямо от отдадеността му към жената, не траят дълго.

Коментирай
Свободно време