Интимно

5 доказателства, че той ви обича

Как се държат влюбените

05.03.2013г. / 16 19ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

От личен опит или ако ни е за първи път, от книгите и филмите, имаме обща представа как се държат влюбените. Напълно осъзнаваме, че всеки мъж има различен характер – един е по-емоционален и изразява чувствата си често, пламенно и ясно; втори е по-сдържан и рядко ще ви подари цвете, а трети ще каже, че ви обича по-скоро насън, отколкото наяве. Все пак има няколко основни начини да разберете, че той ви цени, уважава и изпитва силна емоционална привързаност към вас.

Свързани статии

Думи

Чувате от него думи на одобрение – похвали, комплименти и всякаква вербална подкрепа. Вие също може да ги използвате към любимия си. Дори обикновеното „Благодаря ти, че направи кафе тази сутрин. Иначе щях да закъснея за работа.“ ще го накара да се усмихне.

Подаръци

Подаръците са материализирани любовни мисли. Няма значение колко често се правят и колко струват, важен е жестът и начинът на поднасяне. За някои хора са важни, за други – не са от значение, защото повече ценят комплиментите. Затова езикът на любовта е многообразен и различен с всеки партньор.

Физически допир

Нематериалните подаръци като прегръдка, целувка, държане на ръка са също толкова важни, колкото и материалните. Особено в трудни моменти, когато подаръците са неуместни, духовната подкрепа е незаменима. И тук има хора в двете крайности – такива, които са като лепило и не могат без да усещат дишането ви до себе си. От другата страна на чертата са тези, които нямат голяма нужда от често и непрекъснато физическо съприкосновение, на тях им е достатъчно само да знаят, че любимият е в същата стая или в същия дом.

Любов в дела

Любовта като акт на служене (но не бъркайте служене със слугуване). Жените, които наистина обичат да домакинстват, чистят, перат и готвят, за да зарадват любимия мъж. От друга страна има дами, които смятат, че „Щом не ми помага в домакинската работа, значи не ме обича“. Любовта е толкова различна, колкото и мъжете. Когато разберете характера му, ще го заобичате такъв, какъвто е, а той може да ви обича 100000 пъти повече от друг мъж, който пуска пералня и пазарува, но е тиранин по природа.

Концентрираната любов е по-ценна

В любовта е важно качественото проведено време. Може той да отбива номера с една целувка по бузата сутрин за довиждане или сервиране на съботното кафе, а после целия уикенд да не му виждате очите. Ако изискваме от партньора си 100 % да бъде с нас, много скоро може да удушим любовта в зародиш. Дайте си свобода и пространство за дишане – всеки да бъде себе си, като не забравяме да си даваме малките любовни доказателства – на всеки според характера и нуждите.

Коментирай
Свободно време