Интимно

Романтични начини да предложим брак на любимия

Не само мъжете падат на колене

01.04.2013г. / 17 20ч.
Петя Зефирова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Дълго време беше роля на мъжа да предложи брак на жената, с която иска да прекара остатъка от живота си. Напоследък обаче няма нищо чудно в това момичето да направи първата (последната) крачка към сериозно обвързване. Ако сте убедени, че сте с човека, с когото искате да остареете заедно, и знаете, че и той изпитва същите чувства към вас, но не смее сам да предложи брак, време е да поемете нещата в свои ръце. Ето няколко романтични начина да предложите брак на любимия мъж:

От Америка с любов

Свързани статии

Не може да не сте гледали поне един филм, в който в полувремето на футболен мач или в някоя от почивките в баскетбола камерите се съсредоточават върху една двойка и отразяват на огромните екрани как мъж поднася годежен пръстен на приятелката си. Може да е изтъркано, но не и за България. Ако имате куража да говорите с някой от организаторите на спортната среща, направете го. Ще бъде в негов интерес да стане част от такова събитие, а пък за вас ще бъде невероятна възможност да изненадате половинката си.

Романтична вечеря

Ако не сте фенове на публичните изяви като предишната или не искате да подлагате на това изпитание срамежливия си партньор, може би ще предпочетете да си вземете почивен ден от работа, да украсите апартамента, да наредите цветя, свещи и да сготвите любимото му ястие за вечеря. Подобна романтична атмосфера е идеална за начинание като предлагането на брак.

Писмо в бутилка

Ако пък вие самата сте от срамежливите, но отдавна копнеете да се обвържете чрез брак с човека до себе си, потърсете и купете стара бутилка от някой антикварен магазин. Напишете на лист хартия посланието и най-важното – въпроса си, обгорете го отстрани, намокрете го и го изчакайте да изсъхне, за да придобие по-автентичен вид, навийте го, вържете го с червена панделка и запушете бутилката с тапа. Оставете шишето на място, на което знаете, че ще погледне достатъчно скоро. Остава само да изчакате отговор.

Предложение за брак с песен

Някога били ли сте на караоке? Ето един много хубав повод да се разпеете, да изпиете едно сурово яйце, да се изпълните с кураж и да изпеете песен, в която предлагате брак на любимия. Забележка: ако не сте уверени в певческите си способности или приятелите ви винаги предпочитат да пеят сами, вместо в дует с вас, или с две думи – ако по-скоро ще изплашите гостите на заведението заедно с мъжа на мечтите си с песента си, може би ще е по-добре да рецитирате.

Рози и свещи

Нещо, което много често сме виждали по филмите – розови листенца, които тръгват от входната врата, минават през целия апартамент и стигат до спалнята, в която светлината е приятно галеща, музиката е тиха и романтична, а на леглото – изписано пак със същите листенца на роза – "Marry me?" („Омъжи се за мен?"). Вариации има много, но важна е идеята – романтика, приятна атмосфера, символи на любовта и евентуално – брак!

Сготвен брак

Можете ли да правите вкусни сладкиши? Ето един начин да изненадате любимия – в тестото за мъфини заедно с всички съставки, прибавете и годежен пръстен след като извадите кексчетата от фурната. Запомнете в кой мъфин слагате пръстена, за да не изхитрите и самата себе си. Поднесете му кулинарното си произведение, но го предупредете, че сте изпуснали в него няколко вишни с костилка, за да внимава и да не остане с пръстен между зъбите и без пломби в устата.

Полицейско предложение

Имате ли приятели в полицията? Поговорете с тях и подгответе мини сценарий, с който да изненадате любимия. Проблемът с паркирането никак не е малък. Още по-страшно е да видиш двама униформени до колата си, попълващи някакви документи. В паниката си, партньорът ви въобще няма да се замисли дали това е правилната процедура за глобяване, или не. Полицаите ще са категорични, че мястото, на което сте спрели е забранено и ще подаде „фиш“ с изписано „Ще се ожениш ли за това момиче?“

Коментирай