Интимно

Плащането на сметките от мъжа – старомодно ли е?

„Кавалерско“ ли е да ги плащат винаги мъжете

11.04.2013г. / 17 16ч.
Ана Петрова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Ако сте от типа жени, които смятат, че за да е перфектен мъжът до тях трябва непременно и винаги на среща в ресторант, бар или кафене да плаща сметката ви, имайте предвид, че сте малко старомодна. Някогашното разбиране, че мъжът изразява любовта си и впечатлява партньорката си плащайки винаги сметките й все по-малко се приема от съвременните мъже. Ето няколко от причините, обясняващи този факт.

Това потиска мъжете

Свързани статии

Подобни очаквания от ваша страна биха напрегнали мъжа, карайки го да си мисли, че го подлагате на тест – доколко той е сериозен в намеренията си към вас. Независимо, че за вас това просто би било проява на галантност или кавалерство, партньорът ви може да го интерпретира по друг начин. Възможно е да смята, че в една връзка и двете страни трябва да дават и получават от всичко по равно.

Поставя ви в определена зависимост

По-голямата част от съвременните мъже предпочитат да имат до себе си силна и независима жена. Плащайки сметките си, жената става равностоен участник в „играта“. Когато мъжът „пилее“ пари, стараейки се да достави удоволствие на дамата на сърцето си, се лишава от своите ергенски навици за харчене, а това не ви носи „дивиденти“.

Мъжете рядко си признават финансовите затруднения

Силната половина на човечеството по правило рядко се оплаква. Всеки уважаващ себе си мъж ще направи „чудо“, но ще си осигури пари за да ви покани на изискано заведение. Естествено никога няма да си признае какво му е коствало това. Ако знаете, че партньорът ви изпитва финансови затруднения не е много мило от ваша страна да оставяте на него плащането и на вашата сметка.

Дайте му шанс да ви изненада

Ако всичките спестявания на приятеля ви се „стопяват“ покрай плащането на сметките ви в ресторанти, клубове и дискотеки, той не би имал възможност/средства да ви изненада някога с нещо различно като жест на внимание или специален подарък. Плащайки сметката си от време навреме, ще му дадете шанс да спести малко пари ... отново за вас самата. Нали знаете колко неотразимо подхранват любовта малките, мили жестове на внимание!

Коментирай
32 rate up comment 9 rate down comment
jor ( преди 11 години )
shtom iska neka da plati,a za barove,kafeta restoranti...e chak pak tolkova gvorim prostoza kafe,no ako e neshto skypo moje i jenata da si plahta...a toa ,che kato sabere shtqlo otnovo da kupi neshto za jenata-aide,o skoro za sebe si...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34 rate up comment 9 rate down comment
Тройка Ахилова ( преди 11 години )
Тоя Ахил и 100 сметки да плати, пак няма да е мъж с това мислене
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38 rate up comment 9 rate down comment
Аз ( преди 11 години )
До Ахил Троянов: О, Боже! Това дори няма как да го изкоментирам, но много говори за пословичните комплекси на средния българин... Плащането на сметката, особено когато мъжът кани на среща, е израз на внимание и кавалерство, но все пак мъжете не са бездънни каци и всичко си има граници. Още повече, че някои си мислят, че като платят сметката и други неща са им позволени. Като видя такова същество срещу себе си - дори не мога да го нарека мъж, просто си плащам сметката и дим да ме няма!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35 rate up comment 8 rate down comment
pipinana ( преди 11 години )
ne se mesia, az ne gledam modata akoga koi ima vazmojnost za tova
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35 rate up comment 11 rate down comment
Ахил Троянов ( преди 11 години )
А мнението на мъжете по този въпрос къде е ? Ние мъжете обичаме да плащаме всичко еднолично като израз на нашата мощ и мъжественост . Аке някоя женска се изрепчи да ни плаща сметките , възприемаме го като посегателство върху правата ни ! ясно ли се изразих ? на ако жената ържи да си изяви финасово - има варианти да и се даде това право - може да си купува сама бельо и парцалки, какво още да обсъждаме ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар