Интимно

Нежеланото меню на първа среща

Как да избегнем неловки ситуации по време на първа среща?

15.04.2013г. / 14 00ч.
Ана Петрова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Бъдете себе си, внимавайте какво обличате, за да не създавате погрешно впечатление, не носете твърде тежък грим, дайте думата и на човека отсреща... съветите са много и най-разнообразни. Какво можем да си кажем за менюто, което ще поръчваме обаче? Всичко в него ли е позволено и само от цената ли зависи?

Не си поръчвайте:

Спагети със сос

Свързани статии

Направете си експеримент у дома – сгответе спагети и проучете честотата на окапвания и лекьосвания за 5 минути, броя салфетки, които ще използвате, усилията, които ще хвърлите за изяждането им. Нека бъдем реалисти! За да изглеждаме добре, ядейки спагети, трябва да сме световни шампиони по търпеливост и сръчност. По филмите, разбира се, сме виждали онези романтични моменти, в които двама влюбени изяждат едно фиде от спагетите, но нека не си правим такива експерименти в ресторантска среда.

Хамбургери

Тук не става въпрос за хапките, които купуваме от заведенията за бързо хранене. Истинските хамбургери често са с размери, които изискват широко разтваряне на устата, за да бъдат изядени. Нека не приличаме на пациенти в зъболекарски кабинет още на първата си среща.

Много люто

Не е сега моментът да доказваме на себе си и на останалите, че носим на лютиво. В един момент освен сълзи ще бършем и пот със салфетката си.

Супа

Интересно е, че възприемаме сърбането като невероятно неприлично, докато при други народи е задължителен елемент от звуковия фон по време на вечеря. Би било добре да се придържаме към традициите, с които сме отраснали, за да не предизвикваме неловко мълчание.

Бобови гозби

Без да изпадаме в подробности, само ще кажем, че подобен избор на храна евентуално би развалил романтиката по-късно същия ден.

Спанак

Ако все пак поръчате спанак, минете през банята, за да проверите дали няма заседнали парченца между зъбите ви. В противен случай рискувате да се налага да се усмихвате беззъбо и неловко до края на вечерта.

Храна с чесън

Някои баби по хоровете в църквите умеят да пеят и вдишвайки. Ако не искате да ви се наложи да усвоите тази способност за отрицателно време, за да не създадете изкуствена бариера между себе си и мъжа, с когото сте излезли, спестете си храната с чесъна.

Коментирай