Интимно

Какво ни коства успешната връзка?

Няколко съвета да подобрите отношенията си

03.05.2013г. / 11 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Встъпването в брак е сериозна промяна в живота на всеки един от нас. От запознанството до деня, в който си казваме „Да“ няма точно определено време.

Избираме половинките си по различни критерии – възраст, професия, образование, материално състояние. Отношенията между мъжа и жената вероятно никога няма да бъдат напълно разгадани. Тяхната структура е сложна.

Свързани статии

Добрите взаимоотношения са поредица от компромиси, които правим с надеждата да имаме един стабилен и продължителен брак, една красива връзка между нас и любимия човек.

Учени от университета в Охайо разсеяха някои наши заблуди за конфликтите и дадоха няколко ценни съвета за добри взаимоотношения.

  • Много двойки мислят, че щом преди брака са имали чести конфликти с половинката, то те ще се увеличат след сватбата. Учените успокоиха и добавиха, че няма място за подобни притеснения. Нивата на конфликтите не се различават много след като встъпите в брак.
  • Когато една връзка е неспокойна, не означава, че участниците в нея не са щастливи. И обратното – бракът лишен от спорове и кавги, невинаги е хармоничен.
  • Двойки, които участват заедно в поддържането на домакинството се карат по-малко.
  • Момичета, бъдете максимално кратки и точни в това, което казвате на мъжете. Дълги и сложни анализи само ще отегчат любимия.
  • Когато има конфликтна ситуация помислете, преди да кажете нещо. В момент на криза, първите пет секунди не правете и не казвайте нищо.
  • Когато спорите не се дръжте така сякаш ще печелите война. Това е вашето момче, а не враг!
  • Отделете време, в което да изслушате и позицията на партньора.

Снимки: Sxc.hu

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Galin ( преди 10 години )
Kritikite sa samo kym damite taka kato gledam ! :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време