Интимно

Основните причини за изневярата

... сексът не е на първо място!

13.05.2013г. / 13 45ч.
Ана Петрова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Най-често срещаното предположение за причини за изневяра – лошият секс? Да, но не той е основният мотив за любовните афери извън официалната връзка. Емоционалното разочарование е на първо място, особено при жените.

Свързани статии

Може да звучи изненадващо за някои от вас, но мъжете не са човешки роботи, които единствено търсят партньорка, за да предадат гените си на идните поколения, а са също толкова емоционално свързани с идеята да имат деца, колкото и жените. Не са рядкост случаите, в които връзката се разпада заради липсата на готовност у жената да има деца. Човек обаче се променя, затова много психотерапевти, „житейски учители“ се заемат със задачата да удължат връзката между двама души, ако в нея има потенциал и решението на проблемите не е далеч.

Само 7% от изневерите произтичат от сайтовете за запознанства и социалните мрежи. Чрез тях някои хора просто търсят начин да повдигнат самочувствието си, да се почувстват желани и значими дори само за малко, но по-рядко се стига до интимна връзка. Ако човек има нужда от нов партньор, ще го намери със или без помощта на интернет.

Почти 60% от експертите са на мнение, че порнографията влияе на склонността към изневяра. За човек, който е емоционално незадоволен, физическите удоволствия придобиват нови измерения. „Лесният“ секс в порнографията не е безобиден за убежденията на човек, който е разочарован емоционално.

Известните личности, които виждаме по телевизионните си екрани не изневеряват повече от „обикновените“ хора, но 76% от експертите твърдят, че публичността на действията от интимна гледна точка на популярните хора влияят на начина, по който останалите възприемат фактите в реда на нещата.

Двата основни начина за предотвратяване на изневяра са взаимно уважение отдаденост и добра комуникация. Сексът е едва след тях.

Коментирай