Интимно

Начини да „избягаме“ от неприятна среща

Не си губете времето с неправилния човек

07.05.2013г. / 15 51ч.
Ана Петрова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Колко често ни се случва да излезем на среща с човек, когото не познаваме много добре и да се окаже, че сме се хвърлили в огъня при кестените без да се осъзнаем. Нищо чудно този човек да не познава най-простичките морални неписани закони, да нехае за елементарния етикет и, когато говори, да ни напомня на онези баби по църквите, които пеят вдишвайки и издишвайки, за да не правят паузи... Не че не можем да бъдем директни и да заявим, че не ни е приятна срещата и че искаме да си тръгнем, но по-лесно ще си спестим обясненията, ако подходим по-хитро.

Помощ от приятел

Свързани статии

Предупредете някоя вярна приятелка, че ще излизате с непознат, и я помолете да е наблизо и да ви се притече на помощ, ако се окажете в неприятна ситуация. Дайте й сигнал с някакъв дискретен знак. Оттам нататък, в зависимост от актьорските ви умения, можете или да опишете на кавалера си „фаталната причина“, заради която се налага да го напуснете, или да му я спестите с думите „не е за обясняване..." и след бързо „чао“ да хукнете нанякъде.

Друго задължение

Може да звучи като лошо решение да определите предварително час, в който се „налага“ да напуснете срещата, но сега ще ви убедим в противното. Представете си, че сте на най-ужасната среща, на която някога сте били. Неловките ситуации от филмите са смешка пред скуката, която ви обзема в присъствието на мъжа, с когото сте излезли. Знаете обаче, че след 45 минути сте се уговорили да си кажете „лека вечер“ – ето вашата утеха. Ако пък се окаже, че сте попаднали на невероятна, обаятелна прекрасна личност и знаете, че имате само още 45 минути с него – не се притеснявайте – времето е пред вас. Тази вечер няма да прекарате много време заедно, но пък втората, третата среща ще са сигурни.

Със здравето

... шега не бива. Знаем историята за лъжливото овчарче. Някой път ще попаднете на идеалния мъж и ще се превивате от истински болки в стомаха, тежест в главата, ниско кръвно, сълзене на очите, схванат кръст, сериозна кашлица и т. н. Нищо не пречи да направите компромис със здравето си обаче, ако човекът отсреща му вреди само с присъствието си.

Липса на интерес

Тук ще разчитаме на търпението на мъжа. Ако мълчите повече, не взимате участие в разговора, играете си със салфетката, заглеждате се по минувачите, прозявате се, може би скоро той ще усети липсата ви на интерес и сам ще предложи да се приберете. Може да изисква повече време, но поне в този случай той ще прекрати срещата, не вие, и съответно шансовете да ви покани пак, са много по-малки.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
bebencetoo21 ( преди 10 години )