Интимно

На колко години е вибраторът

Забавленията в леглото имат дългогодишна история

16.05.2013г. / 11 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Когато говорим за секс и за разнообразията, които вкарваме в него, за да постигнем максимално удоволствие, рядко се замисляме за началото на малките палави играчки. Факти, които може би ще ви изненадат, ще хвърлят светлина върху началото на тяхното използване.

Свързани статии
  • Статуетка намерена в пещера в близост до Щутгарт през 2004 година говори, че преди 35 000 години пещерният човек е проявявал интерес към еротиката на тялото. Фигурката е от слонова кост, изобразяваща пищни форми на голо женско тяло и доказва интереса на древния човек към най-ранното порно.
  • Годината е 2008, когато в Югозападна Германия археолози откриват фигурка на полиран фалос. Тя е на около 28 000 години и е в реалистични размери, което кара учените да мислят, че е била използвана при сексуални игри.
  • Около 500 г. пр. Хр, гръцките жени, чиито мъже са отсъствали за дълго от дома намерили начин да се справят със самотните нощи. Изобретение наподобяващо вибратор е забавлявало самотните дами. Смята се, че думата „вибратор“ влиза в употреба през XIII век в ренесансова Италия. Изобретенията са били от дърво или кожа, а зехтинът е служил като лубрикант.
  • Иначе през 1869 година д-р Джордж Тейлър изобретил първия вибратор. Това изделие се е рекламирало като средство за премахване на стреса.
  • Електрическият му брат, който е „по-модерен“ се появява в началото на 20-ти век. Темата за вибратора обаче остава дълго време табу, до настъпването на 70-те години, когато той отново влиза в играта.
  • През годините се появяват много негови подобрения, както и камшиците за садо- мазо, надуваемите кукли. Силиконовите кукли също претърпяха своята еволюция. Тя вече е снабдена със специален софтуер, който й позволява не само да пъшка, но и да говори за политика например. Е, мъже, ако искате това забавление, пригответе си около 3000 долара.
  • Така наречените вагинални топчета са създадени от братята Ринглин, първоначално за да доставят удоволствие на мъжете. топчетата са били изработвани от злато или сребро, но дамите скоро открили радостта от използването им.
Коментирай
Свободно време